Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una vintena de fotografies gegants tornaran a omplir el Centre Històric de Valls

La 4a edició de la mostra 'Mitgeres', que girarà al voltant del concepte enyorança, exposarà del 30 de setembre al 10 d'octubre 20 imatges de gran format

Membres de Llumull Accions Audiovisuals i del Casal Popular La Turba, al local de Ca l'Alemany de Valls, amb una de les fotografies que es penjaran al Centre Històric Membres de Llumull Accions Audiovisuals i del Casal Popular La Turba, al local de Ca l'Alemany de Valls, amb una de les fotografies que es penjaran al Centre Històric JOSEP CARTANYÀ
Art Josep Cartanyà
Divendres, 24 Setembre 2021 16:19

Llumull Accions Audiovisuals i el Casal Popular La Turba, amb el Museu de Valls, juntament amb altres col·lectius vallencs i entitats, organitzen des del 30 de setembre al 10 d’octubre, la quarta edició de la mostra de fotografia urbana de Valls 'Mitgeres_21'. Entre el divendres i el dissabte es penjaran una vintena de fotografies gegants, de 2m x 3m, per les parets dels carrers del Centre Històric.

Aquest any la mostra a cel obert presenta 20 instal·lacions fotogràfiques de gran format de 10 fotògrafs i fotògrafes que romandran exposades a la vista de tothom. A les mitgeres que es van utilitzar en les edicions anteriors, se n’hi afegiran de noves. Si comptem l'acumulat de les edicions anterior, aquest any podrem gaudir de més de 60 fotografies penjades per les parets i racons del centre.

La degradació arquitectònica que encara pateix el centre històric permet, de moment, no haver de treure fotografies anteriors. En aquest sentit, Siscu Parés, membre dels col·lectius organitzadors, recorda que el projecte 'Mitgeres' va néixer amb l'objectiu "de reivindicar el barri i denunciar la situació del Centre Històric, que s'està degradant arquitectònicament i socialment des de fa anys".

Mitgeres 2019 Valls

L’Enyorança, tema central del 'Mitgeres 2021'

Si en l’edició anterior la frontera va ser l’eix central de la mostra, en aquesta s’ha escollit el concepte "enyorança" com a eix vertebrador. Aquest tema ha servit per escollir les fotografies dels i les autores participants, tant a nivell nacional de reconegudes fotògrafes com a nivell vallenc i de comarca. Parés posa en valor i destaca les diverses interpretacions que cada fotògraf o fotògrafa ha fet del concepte "enyorança": Amb tot el que hem estat vivint, hem perdut coses i n'hem deixat unes altres". 

Els i les fotògrafes escollides per aquesta edició

Siscu Parés també explica que s'han tingut presents tres línies d'actuació, a l'hora d'escollir els autors i autores d'enguany: que n'hi hagin de joves i de grans; donar prioritat a fotògrafs/es "KM0", tant de l'àmbit local-comarcal com dels Països Catalans i que hi hagi una paritat entre fotògrafes i fotògrafs participants a la mostra.

En concret, els i les fotògrafes escollides han estat: Ariadna Pujol i Marcos, Cristina Serra Joan S. Puig, Sara Boldú, Edu Alegre, Míriam Viso Campanya, Manu Mitru, Anna Bosch Miralpeix, J. Manel Raigal, Marta Sallarés, Marta Fàbregas, Martí Albesa, Tiago Almança i amb la col·laboració d’INSPAI de la Diputació de Girona i de l’associació Diomira.

Activitats paral·leles, rutes guiades i la revista

La mostra no és només un gran exposició de carrer, sinó que també compta amb activitats paral·leles, com exposicions, xerrades, presentacions o rutes guiades. En aquest sentit, començarem el dijous 30 de setembre amb la inauguració de les exposicions instal·lades al IEV (Institut d’Estudis Vallencs) del jove fotògraf Martí Alabesa amb l’exposició 'La frontera Sud, a l'ombra del Nord', a la sala Sant Rocs del IEV i la del 'Clic de fotoperiodisme jove', organitzat per Diomira al pati de Sant Roc de l’IEC.

Com l’any passat, s'aposta per la tarda del dissabte 2 d’octubre. Aquest dia a la tarda (17:30h – Ca l’Alemany, c. Metges 14) hi haurà la presentació del llibre del fotògraf Edu Alegre i la fotògrafa Marta Sallarés, la presentació del col·lectiu de fotògrafs km0 de TGN i la presentació del Concurs de fotografia Patrimoni Vallenc en la seva 16a edició, així com exposicions dins dels seus espais.

El certamen també comptarà amb rutes guiades per les diferents fotografies (dissabte 2 d'octubre al matí, diumenge 4 al matí i dissabte 9 al matí) també amb l’acció d’un mural de la fotògrafa Marta Fàbregas al Carret de la Zeta.

Una altra de les novetats serà l'edició de la revista 'Mitgeres' sobre el treball realitzat durant els quatre anys d'aquest projecte. Es tracta d'una publicació que sortirà tant en format digital com de paper.

La nissaga Català-Roca

La mostra de fotografia urbana de Valls Mitgeres - 2021 també vol seguir el fil i posar en valor la nissaga Català-Roca. Així, a l’espai de Ca l’Alemany al carrer dels metges, i en col·laboració amb el Museu de Valls hi tornarà a haver-hi algunes imatges d’en Francesc Català-Roca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: