Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cent anys de Palau Ferré

Avui 24 d'agost es commemora el centenari del naixement del pintor, escultor i ceramista nascut a Montblanc

 Aquest dimarts al matí, coincidint amb el centenari del naixement del pintor cubista, s'ha fet una ofrena floral al cementiri de Montblanc Aquest dimarts al matí, coincidint amb el centenari del naixement del pintor cubista, s'ha fet una ofrena floral al cementiri de Montblanc ANY PALAU FERRÉ
Art Redacció Infocamp
Dimarts, 24 Agost 2021 20:58

Tal dia com avui de l'any 1921, el 24 d'agost, va néixer el pintor, escultor i ceramista montblanquí Maties Palau Ferré (1921-2000). Enguany se celebra el seu centenari amb 20 exposicions i 100 actes territorials, en el marc de la commemoració oficial de l'Any Palau Ferré declarat per la Generalitat de Catalunya.

Aquest dimarts al matí, coincidint amb el centenari del naixement del pintor cubista, s'ha fet una ofrena floral al cementiri de Montblanc.

Palau Ferré quadre recurs cubista

Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000). 

Format a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, Palau Ferré va ser un artista molt influït pel cubisme picassià, per la Barcelona dels Salons d’Octubre i pels anys viscuts a París, a la dècada dels cinquanta i la dels seixanta. També va exposar als Estats Units.

Les figures femenines d’ulls ametllats, els paisatges primaverals, les natures estàtiques, les composicions florals i elements simbòlics i mitològics són les principals temàtiques de la seva obra lluminosa i plena d’intensos colors, en la qual trobem arlequins, sardanes, minotaures, noies pensatives, síndries i gira-sols.

Vinculat als valors de la pau, la llibertat i la solidaritat va col·laborar amb diverses ONG i va donar suport a projectes socials i culturals: d’Amnistia Internacional a la Federació Catalana de Voluntariat Social. Conegut com “el pintor que cremava els seus quadres”, és un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX.

Aquest 2021 se celebra el centenari del seu naixement. Commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya. Així, 20 exposicions temàtiques, 100 actuacions territorials i diversos llibres recordaran l’art i els valors de Palau Ferré en un centenari en el qual també s’està catalogant la seva obra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: