Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Diputació edita un llibre que repassa el conjunt de l'obra de Tom Carr

El Museu d’Art Modern de la Diputació acull la presentació del volum dedicat a aquest escultor tarragoní de projecció internacional

El Museu d’Art Modern de la Diputació va acollir divendres la presentació del volum dedicat a aquest escultor tarragoní de projecció internacional El Museu d’Art Modern de la Diputació va acollir divendres la presentació del volum dedicat a aquest escultor tarragoní de projecció internacional DIPTA.CAT
Art Redacció Infocamp
Diumenge, 11 Juliol 2021 20:41

La trajectòria de l’artista d’origen tarragoní, Tom Carr, ha estat aquest divendres protagonista al Museu d’Art Modern (MAMT) de la Diputació de Tarragona, espai que ha acollit la presentació del llibre 'Tom Carr. L'escultura mental: presència i contingència', de Raquel Medina, coeditat per la Diputació de Tarragona i Viena Edicions. Es tracta del volum 43 de la Col·lecció Tamarit.

Artistes, persones vinculades al món de la cultura i amics de l’artista van omplir la sala d’actes del Museu per assistir a una conversa en què la crítica d’art i autora del llibre, Raquel Medina, ha reflexionat amb l’artista sobre l’essència de la seva obra i els diferents aspectes que es recullen a les pàgines del llibre. L’acte va comptar també amb les intervencions del diputat delegat del Servei d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia i del director de Viena Edicions, Enric Viladot.

L’obra de Raquel Medina explora les diverses creacions de l'artista i escultor i presenta un recorregut interpretatiu per l’àmplia trajectòria de l’escultor. S’hi aborden els aspectes que distingeixen l'obra de l'artista: l’experimentació amb l’espai, la minimització de la matèria i el protagonisme de la llum com a factor essencial.

La presentació d’aquest llibre monogràfic se suma a l’exposició que el Museu d’Art Modern va dedicar a Tom Carr el primer trimestre de 2021 (L’Escultura Mental: presència i contingència) i vol ser un reconeixement públic a l'artista a Tarragona.

L’obra de Tom Carr, artista visual de gran projecció internacional, es pot veure a diversos espais de Tarragona. És el cas de l’escultura Entrance a la Plaça Europa o l’obra Aqua et tempus, que forma part de l’exposició permanent del Museu d’Art Modern de la Diputació. Ha exposat en galeries i sales d'art d'arreu de Catalunya, l'Estat espanyol i molts altres països (Suïssa, Portugal, França, Estat Units, etc.) i ha impartit cursos a l'School of Visual Arts de Nova York, entre d’altres centres. La seva obra ha arribat a diferents indrets de Catalunya, l'estat i l'estranger, bé sigui mitjançant exposicions temporals o bé a través d'instal·lacions permanents en espais públics. L’artista destaca per la seva obra escultòrica amb formes abstractes plenes de cromatisme, que juguen amb l'espai i amb allò eteri. Actualment Tom Carr té el seu estudi al Vallès i és professor de l'Escola Massana de Barcelona.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: