Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La mostra 'Art al Carrer' aplega prop de 400 visitants a Altafulla

El cercle d’artistes d’Altafulla qualifica d’"èxit rotund" el primer diumenge de la mostra

L'estrena d´art al carrer ha aplegat aquest diumenge a Altafulla prop de 400 visitants L'estrena d´art al carrer ha aplegat aquest diumenge a Altafulla prop de 400 visitants ART AL CARRER
Art Redacció Infocamp
Diumenge, 04 Juliol 2021 21:14

L'estrena d´art al carrer ha aplegat aquest diumenge a Altafulla prop de 400 visitants. La iniciativa es durà a terme amb caràcter mensual i té com a principal objectiu promoure les obres i els autors de la localitat del Baix Gaià, que amb aquesta mostra es situa con a punt referent en el circuit de les arts plàstiques catalanes.

En aquesta primera jornada hi han participat un total de deu artistes del Cercle Artístic d´Altafulla, repartits per l'exterior de la Pallissa de l'Era del Senyor i la zona de la pineda que hi ha al costat. El president del Cercle, Salvador Anton, assenyala que “hem aconseguit una il·lusió: construir cultura entre tots i per a tots. Els artistes necessiten comunicar amb la seva obra i per això necessiten al públic, a la vegada que el públic necessita la cultura”. Sobre la seva obra Anton ha indicat: “M’atrau el món del paisatge tropical i m’agrada treballar amb fruites i la matèria, sobretot si és d’Altafulla”.

La coalcaldessa Alba Muntadas, que ha visitat la mostra a primera hora, ha afirmat “és una gran iniciativa, i quan el Cercle ens ho va proposar vam dir que sí. És molt bonic veure com l’art, la humanitat i la cultura es donen la ma a l’aire lliure i en un marc tant bonic com aquest racó d’Altafulla”

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha indicat que “aquesta proposta dona visibilitat al Cercle i porta l’art al peu del carrer. Poder gaudir d’una galeria a l’aire lliure és una autèntica meravella.”

Art al carrer Altafulla quadres

Artistes locals

Entre els artistes que hi participen hi ha Marcos Zrihen i Laura Pijuan. Els dos coincideixen en què “l’important és apropar l’art a la gent, posar-li davant per a què gaudeixi, per a que s’il·lusioni sense més separació que la brisa i el paisatge”. A propòsit de la seva obra Zrihen ha indicat que “la meva és una obra minimalista, alegre i versàtil i busca parlar del benestar, la tranquil·litat, la meditació, l’amor, el desamor i el temps”

Pijuan, ha definit la seva obra com a profundament mediterrània. “Té aquesta llum i aquesta textura; pinto emocions que capten un instant en un paisatge, al mar o en un racó d’Altafulla”

La jornada ha comptat amb dos tallers sobre pràctiques pictòriques i la conferència 'Pintar i Perdurar', una mirada sobre el Barroc per a revisar l’art, la vida, la historia i aprendre a mirar la pintura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: