Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Moll de Costa ofereix dues exposicions aquest cap de setmana

Al Tinglado 1 presenta l’exposició 'Quan l’aigua i el color dibuixen', de Lala Aloguín i Pallach, i el Refugi 1 la ‘Mostra d’Art emergent local. Composició X’

Imatge d'una obra de l'artista tarragonina Lala Aloguín Imatge d'una obra de l'artista tarragonina Lala Aloguín PORT DE TARRAGONA
Art Redacció Infocamp
Divendres, 25 Juny 2021 19:27

El dimarts 22 de juny es va inaugurar, al Tinglado 1 del Moll de Costa, l’exposició 'Quan l’aigua i el color dibuixen' de l'artista tarragonina Lala Aloguín i Pallach, una mostra elegant que aporta una mirada enriquidora més enllà de la nostra experiència. L’exposició es pot contemplar fins al 25 de juliol de 2021.

Amb una acurada tècnica, les pinzellades que presenta Aloguín recullen el gest espontani de l’artista com un fil conductor entre la percepció i l’expressió. Les aquarel·les que ens mostra juguen amb la transparència dels colors, amb la textura del paper i recull el gest espontani de l’artista que fa aparèixer sobre el paper formes dinàmiques que s’esvaeixen.

L’exposició és un joc de percepcions, un diàleg amb el paper que, finalment, ens ofereix la bellesa de les formes i l’estímul de la nostra pròpia imaginació. De ben segur, pocs indrets com el Tinglado 1 poden ser més propers a la realitat imaginativa i creadora que desprèn Lala Aloguín.

L’artista, nascuda a la plaça dels Carros de Tarragona, se sent fortament vinculada al territori. Les aquarel·les sempre han format part de la seva vida, de fet la seva infantesa està marcada per un estoig de colors i pinzells. Professora de música, assenyala que duu la mar a la sang i que està fascinada per compartir la meva obra a la seva ciutat natal i al seu estimat port. Una visió apassionada que ens aporta una mirada diferent i enriquidora amb la possibilitat de descobrir visions que, transcendeixen la realitat, gràcies a la percepció de l’artista.

El novell talent local al Refugi 1

També, davant d’aquest mateix espai, es pot contemplar l’exposició ‘Mostra d’Art emergent local. Composició X’, al Refugi 1 del Moll de Costa. Una mostra d’art local emergent que sota el subtítol ‘El crit que no ressona’ restarà oberta fins a l’11 de juliol de 2021.

Aquesta exposició d’arts plàstiques d’autors locals i emergents està organitzada per tres alumnes de la Universitat Rovira i Virgili (URV) com a part del seu treball de fi de grau.

L’esdeveniment exhibeix diverses obres i l’estrena d’un curtmetratge on pretén ensenyar el jove talent, a la vegada que critica la falta de suport que pateix el sector artístic.

L’exposició aspira a donar cobertura a problemes que pateixen, de manera generalitzada, els autors emergents com ara la falta d’un espai local que els hi proporcioni l’oportunitat de créixer i fer visible la seva veu, sense la necessitat d’un renom previ. Es tracta d’una exhibició que pretén fugir dels convencionalismes, i que busca la diversitat artística donant llibertat temàtica i estilística a un total de 35 participants.

D’accés lliure, l’horari d’ambdues exposicions és de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, els diumenges i festius d’11 a 14 h i dilluns tancat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: