Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Darrers caps de setmana per visitar dues exposicions singulars al Moll de Costa

Es tracta de la mostra de l'artista montblanquí Palau Ferré i de l'exposició de peces sobre art mediterrani català a través de l'Associació Reusenca d’Artistes

Obra de l'artista montblanquí Maties Palau Ferré, que s'exposa a l'exposició ‘Retrospectiva Biogràfica’, al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona Obra de l'artista montblanquí Maties Palau Ferré, que s'exposa a l'exposició ‘Retrospectiva Biogràfica’, al Tinglado 1 del Moll de Costa de Tarragona PORT DE TARRAGONA
Art Redacció Infocamp
Divendres, 28 Mai 2021 08:33

El Moll de Costa de Tarragona acull, fins a començaments de juny, dues exposicions singulars d’artistes que provenen de Montblanc i Reus. Són dues mostres que apleguen diversos projectes que han tingut una gran acceptació del públic i la crítica; d’una banda, l’artista originari de Montblanc, Maties Palau Ferré exposa al Tinglado 1 una part de la seva dilatada i exitosa carrera artística i, de l’altra, artistes de Reus mostren a través del grup ARA (Associació Reusenca d’Artistes) peces sobre l’art mediterrani català al Refugi 1.

'Retrospectiva Biogràfica' de Palau Ferré, fins al 13 de juny

L’exposició que es pot visitar al Tinglado 1 és del pintor, escultor i ceramista montblanquí Maties Palau Ferré. Amb el títol ‘Retrospectiva Biogràfica’ mostra les seves peculiars obres que reflecteixen el periple vital de l’artista. Artista d’una esplèndida trajectòria internacional, que enguany amb motiu del centenari del seu naixement, la Generalitat ha declarat oficialment l’Any Palau Farré. I el Port de Tarragona s’hi ha sumat i acull una mostra retrospectiva del pintor.

La seva singularitat cubista es reflecteix en la seva passió pel color que plasma amb traços expressionistes. Cal també ressaltar que fou un defensor dels valors de la pau, la solidaritat i la llibertat, un compromís que es va materialitzar amb nombroses donacions dels seus quadres per a projectes socials i culturals com Amnistia Internacional o Mans Unides, entre d’altres.

La mostra, amb un component audiovisual destacat, té un important focus a les xarxes socials. S’ofereixen diversos audiovisuals amb la seva trajectòria o un vídeo de records a partir d’entrevistes a la ciutadania que el va conèixer. La mostra, que acull el periple vital d’un dels artistes més singulars de l’art català del segle XX, romandrà oberta al públic fins al 13 de juny.

'Mostra Col·lectiva d'Art Mediterrani', del grup ARA, fins al 6 de juny

I davant d’aquest espai, en el Refugi 1 del Moll de Costa es pot visitar, fins al 6 de juny, l’exposició col·lectiva del grup ARA sota el títol ‘Mostra Col·lectiva d’Art Mediterrani Català’, una mostra que neix de la inquietud de setze artistes reusencs de dues generacions i es mostren en un recull de pintures, fotografies i escultures sota el paraigua de l’art mediterrani català.

ARA és una entitat sense ànim de lucre que vol difondre la consideració professional d’artistes del territori fomentant activitats i promovent l’art per donar a conèixer les arts plàstiques.

D’accés lliure ambdues exposicions, el seu horari és, de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, els diumenges d’11 a 14 h i dilluns tancat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: