Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cultura (no) radioactiva

Pot ser art una central nuclear? En el cas de Vandellòs I, sí.

Pot ser art una central nuclear? En el cas de Vandellòs I, sí. Pot ser art una central nuclear? En el cas de Vandellòs I, sí.
Art Esther Celma / Tarragona Cultura Digital
Dimarts, 25 Mai 2021 16:18

Més ben dit, el que queda de les instal·lacions clausurades el 1991 rere un greu incendi a la sala de les turbines el 1989. Dempeus, del nucli dur industrial només queda el calaix del reactor i el sil de les barres de grafit, fins que el pas del temps hagi rebaixat els nivells de radioactivitat. Quan aquest impàs arribi al quart de segle, serà segur desmantellar aquests últims vestigis i deixar l’espai, un lloc privilegiat entre la mar i el Coll de Balaguer, com si mai no hagués existit res.

Adéu, doncs, a l’obra de l’arquitecte Antoni Bonet, deixeble de Le Corbusier.

Aquests són els plans de l’Empresa Nacional de Residuos Radioactivos (Enresa) – l’ens estatal que s’ocupa del desmantellament de les centrals nuclears- a partir del 2028, data en què venç el període de latència i que permetrà rematar el desmuntatge ja fet entre el 1991 i el 2003.

Llegeix l'article complet a Tarragona Cultura Digital Tarragona Cultura Digital TCD logo

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: