Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls prepara una nova programació d'art contemporani "ambiciosa i referent" al territori

El Museu de Valls impulsa un grup de treball integrat per artistes, crítics d'art i professionals per dissenyar el nou projecte de cara al 2022

Imatge d'arxiu de la Capella de Sant Roc, que ha estat referent de l'art contemporani durant els últims anys. El nou projecte contempla un ventall d'espais i accions artístiques més ampli Imatge d'arxiu de la Capella de Sant Roc, que ha estat referent de l'art contemporani durant els últims anys. El nou projecte contempla un ventall d'espais i accions artístiques més ampli ARXIU / INFOCAMP
Art Josep Cartanyà
Dilluns, 17 Mai 2021 11:44

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, que s'escau demà dimarts, 18 de maig, el Museu de Valls ha anunciat que la ciutat comptarà el 2022 amb una nova programació d'art contemporani, després que la Capella de Sant Roc es reconvereteixi en l'Espai Gerhard, centre d'interpretació sobre el compositor musical vallenc. El director del Museu de Valls, Jordi París, ha explicat que la voluntat és recollir el llegat de la Capella i la seva trajectòria de 35 anys en aquest àmbit per impulsar un nou projecte d'art contemporani que sigui més ambiciós i "referent" a tot el territori.

Per tal de poder definir el nou projecte, el museu està constituint un grup de treball participatiu de 8 a 10 persones, integrat per artistes, crítics d'art i professionals del sector tant de Valls com d'altres indrets (Reus, Tarragona, Barcelona, ...). En aquest sentit, París ha remarcat que "hem d'escoltar moltes veus, tant d'expertes com Cèlia del Diego com també les d'artistes locals joves com el vallenc Oriol Moreno", i que avui han estat presents en la presentació del nou projecte.

El regidor de Cultura, Marc Ayala, i el director del Museu de Valls, Jordi París, conversant avui amb la crítica d'art Ceèia del Diego i l'artista Oriol Moreno (J.C.): Museu de Valls equip art cotemporani

Aquest grup de treball haurà de donar forma a aquest nou cicle d'art contemporani. Tot i així, entre els objectius marcats des de la direcció del museu hi ha el de definir una agenda cotemporània "actualitzada i ambiciosa", amb accions que puguin anar des de l'exhibició en un espai permanent fins a intervencions en l'espai públic, i on  el territori hi tingui un paper destacat. De fet, el regidor de Cultura, Marc Ayala, s'ha referit a un dels trets diferencials que tindrà el nou projecte: "Hi ha diverses opcions possibles. Pot haver-hi un espai d'exhibició o pot haver-ne més d'un, que pot ser compatible amb accions al carrer".

Ayala ha anunciat que en les properes setmanes s'acabarà de configurar l'equip redactor i durant aquest any es realitzaran les jornades de debat i participació per tal que, "de cara al 2022, es disposi ja d'una proposta pròpia de programació d'art contemporani a Valls".

Aquest nou projecte se sumarà a la renovació completa del Museu de Valls, que es troba aquests dies de ple en les obres d'ampliació i reforma de les seves instal·lacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: