Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ismael Balanyà Moix torna al Museu Comarcal de la Conca de Barberà

L'exposició sobre l'artista montblanquí recull obres de col·leccions privades d'arreu de Catalunya i del fons inèdit del museu i de l'Arxiu Comarcal 

Imatge d'una obra de l'artista montblanquí Ismael Balanyà Moix Imatge d'una obra de l'artista montblanquí Ismael Balanyà Moix ARXIU / INFOCAMP
Art Redacció Infocamp
Divendres, 14 Mai 2021 20:00

Coincidint amb la celebració de la Nit dels Museus i del centenari del naixement de l'artista montblanquí Ismael Balanyà Moix (1921-2000), el Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) ha organitzat una ambiciosa exposició retrospectiva de l'obra del pintor, que es podrà visitar fins al 27 de juny.

La mostra recull una trentena de quadres, representatius de la seva trajectòria artística, que habitualment no estan exposats al públic i altres documents relacionats amb la seva carrera. Malgrat que Balanyà és conegut arreu per la seva excel·lent pintura-mural, de la qual la Conca de Barberà en té grans exemples, com ara al Monestir de la Serra de Montblanc, a Poblet i a la Cooperativa de Sarral; és en la pintura de cavallet on va deixar fluir sense limitacions tota la seva creativitat i el seu estil propi. Una pintura capdavantera, marcada per les noves tendències del segle XX, que evoluciona contínuament adaptant-se a noves inquietuds i experiències.

Nomenat Fill Predilecte de Montblanc, l'any 2000; al llarg de la seva carrera va ser una figura clau en la preservació i salvaguarda del patrimoni cultural de la Vila Ducal. Una sensibilitat que també s'observa en el seu interès per la conservació i difusió de la cultura popular, que es demostra en treballs com ara el Llibre Verd de Montblanc, on recull i il·lustra deliciosament les tradicions vigents al poble l'any 1937. L'exposició organitzada pel Museu Comarcal compta amb el suport de la família d'Ismael Balanyà Moix, l'Ajuntament de Montblanc i l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.

El Llibre Verd, als aparadors

Paral·lelament a l'exposició, des del museu s'estan coordinant activitats i accions, en col·laboració amb diferents entitats de la vila. Per exemple, del 14 al 30 de maig, els aparadors dels comerços de la vila mostraran reproduccions de les diferents pàgines del 'Llibre Verd', gràcies a la participació de la Unió de Botiguers de Montblanc (UBM).

Portes obertes

Finalment, coincidint amb la Nit dels Museus i El Dia Internacional dels Museus, el proper dissabte, 15 de maig, el Museu Comarcal i el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre – Museu d'Art Frederic Marès estaran oberts excepcionalment, des de les 19h fins a les 23h. Al Museu Comarcal s'hi podrà visitar l'exposició dedicada a Ismael Balanyà i, al Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre, la de l'artista Marta Bella.

A més, els dies 16, 17 i 18 de maig, els dos espais celebraran jornades de portes obertes, oferint accés lliure i gratuït als visitants, durant l'horari d'obertura habitual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: