Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Biennal d'Art 2021 s'obre a totes les tendències artístiques actuals

La Diputació rellança el premi arreu de Catalunya i l'Estat amb un únic premi, dotat amb 6.000 euros, dos accèssits de 3.000 euros, i amb l'exposició de les obres seleccionades

La nova imatge de la Biennal d'Art 2021 La nova imatge de la Biennal d'Art 2021 DIPTA.CAT
Art Josep Cartanyà
Dijous, 15 abril 2021 11:24

"Adaptar uns premis ja consolidats a les tendències actuals i obrir-los a Catalunya i a l'Estat". Amb aquestes paraules, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, anunciava avui en roda de premsa els objectius de la Biennal d'Art 2021, que arriba plena de novetats. La presidenta ha explicat que els anteriors premis Tapiró de pintura i Julio Antonio d'escultura donaran pas a un únic premi, dotat amb 6.000 euros, que estarà obert a totes les disciplines artístiques i arts visuals actuals. Llauradó confia que la reformulació del premi rellançarà uns premis ja consolidats: "Auguro que seran exitosos, tant per la qualitat com per la quantitat. El nostre territori està ple de talents".

Les noves bases també contemplen l'atorgament de dos accèssits, de 3.000 euros cadascun, així com una compensació econòmica de 600 euros per a cadascuna de les 13 obres seleccionades que seran exposades al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT). A més, l'obra guanyadora, a més del premi econòmic, passarà a formar part del fons d'art del museu. 

Presentació de les noves bases de la Biennal d'Art 2021 a la Diputació de Tarragona (MAMT): 

Llauradó Joanjo i Manel Margalef

Termini de presentació: del 17 de maig al 18 de juny del 2021

Per la seva banda, el diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, ha apuntat que la Biennal d'Art també estrena una nova imatge "més fresca i actual" i ha anunciat que les presentacions dels dossiers dels artistes i de les obres es faran telemàticament. El termini de presentació de les obres anirà del 17 de maig al 18 de juny del 2021. Les 13 obres seleccionades s'exposaran al MAMT durant el mes de setembre.

Finalment, el director del MAMT, Manel Margalef, ha celebrat que la Biennal d'Art hagi evolucionat cap a un concepte de "multidisciplinarietat" i s'ha mostrat convenit que "fomentarà la diversitat i la participació i l'ajudarà a fer créixer el premi". Marfalef també ha assenyalat que les noves bases han estat consensuades amb l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA) i amb l'Associació d'Artistes Visuals de Catalunya (AAVC).

El jurat de la Biennal d'Art 2021 estarà format per Carles Guerra, Marta Albó, Felip Montornès i Beatriz Escudero & Francesco Giaveri.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: