Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Quaranta famílies de Sarral participen en un projecte d'art urbà de reivindicació de la igualtat de gènere

Les AFA de les escoles Salvador Ninot i El Patufet, amb el suport de l’Ajuntament, organitzen la creació d’un mural de 27 metres

Imatge del procés de creació del mural de la igualtat de gènere de Sarral Imatge del procés de creació del mural de la igualtat de gènere de Sarral AFA ESCOLA SALVADOR NINOT
Art Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Març 2021 20:15

Durant dues setmanes, famílies de les escoles d’infantil i primària de Sarral han realitzat una creació artística que reivindica els valors del 8 de març, un gran mural anomenat 'Dones de tots colors'. La idea va sorgir de les Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de les escoles Salvador Ninot i El Patufet, i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sarral: “Volíem fer participar la canalla d’alguna cosa que contribuís a conscienciar-los sobre les polítiques d’igualtat, i alhora donar protagonisme a la dona”, explica el president de l’AFA de la Salvador Ninot, Miquel Llordes.

El projecte ha tingut en compte la participació activa de les famílies i la canalla de totes les franges d’edat dels dos centres escolars. Llordes assegura: “Ha estat un èxit i n’estem molt contents del resultat de l’activitat. Hi han participat unes quaranta famílies entre els dos dies”. El projecte creatiu està dissenyat i coordinat per l’artista Núria Rión, i s’ha portat a terme durant dues jornades.

Prèviament, el consistori sarralenc va pintar de blanc un mur de l’escola, de 27 metres de llarg i 1,7 metres d’alçada. El 14 de març, els alumnes i les seves famílies van començar a pintar-lo tot deixant-hi empremtes de les mans, traços realitzats amb esponges, pinzells, etc. en un exercici de creació acolorit i lliure. També es va fer una sessió de fotografies, amb la paret de fons, a sarralenques de totes les edats.

La segona fase del projecte va continuar entre setmana, amb la retallada de les siluetes de dones fotografiades en paper d’estrassa.

siluetes mural igualtat Sarral

El 20 de març, les famílies i la canalla van completar el mural, amb la pintura al voltant de les siluetes, que exhibeixen l’acolorida pintura original de la canalla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: