Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ro Caminal guanya el I Premi Beca d’Art Contemporani convocat per la Fundació Privada Reddis

Dotat amb 6.000€, el seu projecte 'Immediacions' s’exposarà a la Sala Fortuny del Centre de Lectura i a la Galeria Antoni Pinyol l’any 2021

El projecte 'Immediacions', de Ro Caminal, dona un enfocament sociològic i històric de dos barris d’habitatge social de Reus: el Barri Fortuny i el Barri Gaudí El projecte 'Immediacions', de Ro Caminal, dona un enfocament sociològic i històric de dos barris d’habitatge social de Reus: el Barri Fortuny i el Barri Gaudí FUNDACIÓ PRIVADA REDDIS
Art Redacció Infocamp
Dilluns, 12 Octubre 2020 11:19

Dijous passat, es van presentar els projectes finalistes  de la 1a. edició del Premi d’Art Contemporani organitzat per la Fundació Privada Reddis en un acte obert al públic i que també s’ha pogut veure en streaming pel web de la Fundació.

La guanyadora ha estat l’artista Ro Caminal (La Juncosa de Montmell, Baix Penedès,1966) amb el projecte 'Immediacions', un projecte centrat a Reus amb un enfocament sociològic i històric sobre dos barris d’habitatge social de la ciutat: el Barri Fortuny i el Barri Gaudí. Un projecte ben definit i presentat, coherent i exigent que s’escau dins la filosofia de la convocatòria del premi beca a la producció artística que reflexiona sobre l’espai urbà, amb un plantejament tradicional que combina la producció videogràfica, l’àudio i la fotografia. Com a guanyadora del certamen, el seu projecte s’exposarà de manera simultània a la Sala Fortuny del Centre de Lectura i l’espai expositiu de la Galeria Antoni Pinyol l’any 2021.

Però el jurat del Premi Beca també ha volgut atorgar dos accèssits de 1.000€, un per als artistes Nathalie Rey i Enric Mauri (Barcelona, 1976, Sant Antoni de Vilamajor, 1957) per al projecte conjunt Atlantis, un projecte que fa referència a l’actual situació de la pandèmia i els seus efectes en l’àmbit econòmic, social i de pensament i l’altre per a l’artista Miquel García Membrado (Girona, 1975) per al projecte Amor i metralla, una proposta de marcat caràcter historicista i localista que reflexiona sobre la transformació física de quatre espais de Reus bombardejats durant la guerra civil i la recuperació de la memòria com a antídot contra l’oblit.

El jurat d’aquesta primera edició ha estat format pels següents membres: Antoni Pinyol (de la Galeria Antoni Pinyol): president del jurat; Aida Marín (de la Secció d’Art del Centre de Lectura): vocal; Lídia Porcar (professora de l’Escola d’Art i Disseny de Reus): vocal; Pilar Monje (patrona de la Fundació Privada Reddis): vocal; Xavier Filella (patró de la Fundació Privada Reddis: secretari del Jurat.

El jurat considera que, malgrat la pandèmia, el certamen ha tingut una gran participació i que el nivell de les propostes presentades i els currículums dels  artistes que s’hi han presentat són excel·lents. També valora l’exigència de la proposta que contempla l’exhibició del projecte a la Sala Fortuny del Centre de Lectura i la Galeria Antoni Pinyol de Reus simultàniament.

El premi

El Premi Beca d’Art Contemporani Fundació Privada Reddis neix amb voluntat de continuïtat al llarg del temps i convertir-se en un referent de l'art contemporani a  la comarca del Baix Camp, tant mancada de certàmens d'aquest tipus.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: