Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El MAMT acull una exposició que denuncia les pressions que suporta el paisatge

La mostra fotogràfica 'Tensions, impactes i fissures', de Llorenç Ugases, es pot visitar al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona fins el 29 de novembre

L'artista, Llorenç Hugas, conversant amb el diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, sobre l'exposició presentada al MAMT L'artista, Llorenç Hugas, conversant amb el diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, sobre l'exposició presentada al MAMT JOSEP CARTANYÀ
Art Josep Cartanyà
Dissabte, 10 Octubre 2020 14:15

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acull l’exposició ‘Tensions, impactes i fissures', de l’artista Llorenç Ugas Dubreuil (Sabadell, 1976), amb fotografies que ens presenten perspectives diferents a les habituals de paisatges bucòlics. Aquest divendres a la tarda, durant la presentació de la mostra, el diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, ha posat de manifest que “les obres ens interpel·len i ens reclamen tota l’atenció, no hi ha dubte que ha aconseguit el seu objectiu com a autor: reivindicar, denunciar, fer obrir els ulls a la societat a través de l’art”. El diputat també ha agraït a tothom l'esforç perquè no és fàcil fer una exposició en les condicions que esteme vivient", alhora que ha reivindicat el museu "com un lloc segur". El diputat ha estat acompanyat, durant la presentació, del propi artista i del director del MAMT, Manel Margalef.

'Tensions, impactes i fissures'

Una estona abans, Llorenç Ugas eplicava a InfoCamp que l'exposició mira de treballar a l'espai expositiu "tot el conjunt de tensions, impacte i fissures que generen en els paisatges, arrel de totes les pressions i transformacions que suporten de diferents capes de pressió, ja siguin urbanístiques o turístiques". En aquesta mostra, l'artista sabadellenc mira d'oferir "una lectura o relectura en clau crítica sobre tots aquests processos de transformació".

Ugas diu que hi ha diferents capes de pressió que suporten els territoris: "Jo em fixo molt en les que estan desequilibrades. Entenc que hauríem de ser més respectuosos amb l'espai natural i algunes vegades trenquem més aquestes regles que generen equilibri en els territoris i a mi m'interessa treballar en aquest espai, en aquesta fissura on es desequilibren els llocs, la relació enter allò natural i allò artificial", afegeix l'artista.

exposició MAMT Llorenç Hugas

10.000 km sobre la pell del paisatge 

10.000 quilòmetres és aproximadament la distància que ha recorregut l'artista en els darrers anys caminant, corrent o nedant. Mentre caminava, mentre avançava, en Llorenç recopilava múltiples informacions mitjançant un sistema intuïtiu i visceral d'apropació del lloc. Com exercici de reconeixement, l'artista recull pedres i fragments del paisatge. Per això, una bona part del projecte que presenta al MAMT "s'inspira en una caminada que vaig fer justament per sobre del traçat on hi ha l'autopista C-32, un lloc on hi ha hagut molta controvèrsia perquè s'han trobat amb l'oposició de gent que conviu en aquest paisatge. La mateixa construcció genera un impacte bastant gran en el territori", assenyala Llorenç Hugas.

Tot i que Llorenç Hugas ve del món de la fotografia, aquesta exposició és un exemple que l'artista treballa molt amb coses que recull dels paisatges que treballa: "M'interessa molt el conjunt escultòric. Articulo a través d'aquests objectes diferents insatl·lacions o escultures que poso a terra. Em defineixo com un artista que intenta solventar el treball des de diferents pràctiques artístiques".

Llorenç Hugas escultura MAMT

Per la seva banda, el director del Museu d'Art Modern, Manel Margalef, ha posat en valor que "com a museu, també tenim una responsabilitat social molt important i hem d'entendre que la contemporaneïtat forma part de les nostres vides, del nostre dia a dia i que dins la tasca de la cultura. No és res més que està presents en aquesta realitat que avui dia ens preocupa i trobar les fórmules per explicar-les".

Un cop presentada l’exposició els assistents, repartits en diferents grups, han pogut visitar-la. S’han trobat amb treballs recents de l’artista i noves produccions realitzades per la mostra. L’experimentació fotogràfica i la càrrega emocional són els eixos centrals de l’aproximació al paisatge que fa a ’Tensions, impactes i fissures’.

Horari de visites

L’exposició es podrà visitar al MAMT (www.dipta.cat/mamt) des d’aquest divendres i fins el proper 29 de novembre, de dimarts a divendres de 10.00h a 18.00h, els dissabtes de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 18.00h i els diumenges i festius d’11.00h a 14.00h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: