Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una exposició a Reus s’endinsa en el vessant més compromès de Palau Ferré

'Art i Valors de Palau Ferré', del Centre de Lectura, mostra cartells que el pintor montblanquí va fer per a diverses ONG

L'exposició 'Art i Valors de Palau Ferré', una mostra que posa de relleu la vessant més reivindicativa i compromesa del pintor montblanquí L'exposició 'Art i Valors de Palau Ferré', una mostra que posa de relleu la vessant més reivindicativa i compromesa del pintor montblanquí CENTRE DE LECTURA DE REUS
Art Redacció Infocamp
Divendres, 02 Octubre 2020 00:32

Aquest dijous 1 d’octubre, s’ha inaugurat a la sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus l’exposició 'Art i Valors de Palau Ferré', una mostra que posa de relleu la vessant més reivindicativa i compromesa del pintor montblanquí Palau Ferré amb els valors de la pau, la llibertat, la solidaritat, la cooperació i la defensa dels Drets Humans, així com el seu suport a entitats culturals. L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’octubre.

L’exposició recull reproduccions de gran format, de més de 3 metres d’alçada, dels cartells que Palau Ferré va il·lustrar per donar impuls a projectes i campanyes d'entitats i ONG com Amnistia Internacional, Ayuda en Acción, la Federació Catalana de Voluntariat Social i el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal. També hi trobem el dibuix que l’artista va fer, l’any 1983, pel 35è aniversari de la secció de música del Centre de Lectura.

Aquest compromís del pintor amb la societat és, doncs, el fil conductor de l’exposició, comissariada pel besnebot de l’artista, l’historiador Francesc Marco-Palau. En aquesta exposició hi té un paper destacat el quadre de Palau Ferré que il·lustra anualment el Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal. Així, a cada edició del Memorial s'entrega una litografia del quadre als guardonats. En l’edició d’enguany del Memorial, que s’organitza aquest divendres 2 d’octubre, es lliurarà a l’activista Ernesto Sarabia.

El centenari de l’artista

L’exposició 'Art i Valors de Palau Ferré' s’emmarca en el doble any commemoratiu al voltant del pintor montblanquí Maties Palau Ferré. El 2020 fa vint anys de la mort de Palau Ferré i el 2021 farà cent anys del seu naixement.

Així, aquests darrers mesos, s’ha publicat un assaig biogràfic al voltant de l’artista, que es reeditarà aquest mes d’octubre 'El pintor que cremava els seus quadres' (Editorial Base, 2020) i són diversos els museus que han començat a exposar pintures de Palau Ferré, com el Museu d’Història de Girona, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés o el Museu de Reus, que mostra tres dels últims olis que va pintar Palau Ferré l’any 1974 abans d’abandonar aquesta tècnica per passar a unes renovades tintes xineses, plenes de color.

Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000)

Palau Ferré és un dels noms més singulars de l’art català del segle XX. Format a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, i amb molta relació amb la ciutat de Reus, Palau Ferré va ser un artista influït pel cubisme picassià, per la Barcelona dels Salons d’Octubre i pels anys viscuts a París, a la dècada dels cinquanta i els seixanta. També va exposar als Estats Units. Palau Ferré és el pintor dels paisatges primaverals, de les figures femenines d’ulls ametllats, de les natures estàtiques de fruits saborosos i de quadres simbòlics i mitològics. Vinculat als valors de la pau, la llibertat i la solidaritat, l’artista va col·laborar amb diverses ONG i va donar suport a projectes socials i culturals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: