Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Memòria gràfica del confinament a Tarragona

L'exposició 'Tarragona confinada. La ciutat amagada' reuneix imatges d'11 fotògrafs i fotògrafes vinculats a la ciutat al Tinglado 1 del Port de Tarragona

L'exposició 'Tarragona confinada. La ciutat amagada' reuneix imatges d'11 fotògrafs i fotògrafes vinculats a la ciutat al Tinglado 1 del Port de Tarragona L'exposició 'Tarragona confinada. La ciutat amagada' reuneix imatges d'11 fotògrafs i fotògrafes vinculats a la ciutat al Tinglado 1 del Port de Tarragona PORT DE TARRAGONA
Art Redacció Infocamp
Dimarts, 15 Setembre 2020 00:16

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha inaugurat l’exposició 'Tarragona confinada. La ciutat amagada' acompanyat del coordinador de la mostra, el fotògraf tarragoní Pep Escoda, i la directora de Port-Ciutat, Montse Adan. La mostra fotogràfica reuneix 110 fotografies d’11 fotògrafs i fotògrafes estretament vinculats a la ciutat de Tarragona. La mostra fotogràfica recull la memòria gràfica del que ha estat el període de confinament per als tarragonins i tarragonines a través de la mirada de cadascun dels autors. L’exposició es podrà visitar fins al 8 de novembre al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

El president del Port ha recordat que “fa exactament 6 mesos, un 13 de març es tancaven escoles i s’anunciava un estat d’alarma, i aquest confinament obria el període de major incertesa de les nostres generacions”. I ha agraït la feina dels fotògrafs i fotògrafes ja que han aconseguit fer realitat l’encàrrec de “transformar els sentiments i les emocions en imatges tangibles” sobre l’experiència de “tota una societat posada a prova, com feia dècades que no passava”.

L’acte d’inauguració ha estat conduït per Montse Adan que ha celebrat haver pogut muntar aquesta mostra malgrat el confinament i les restriccions que han suposat les mesures de prevenció i d’higiene per al funcionament del Moll de Costa que ha hagut de reinventar moltes activitats per mantenir la seva proposta culturals i de lleure. En la seva intervenció, Pep Escoda, coordinador i assessor de l’exposició i 21 vegades premiat amb el Premi Nacional Lux de fotografia professional, ha aprofitat per felicitar personalment tots els fotògrafs molts dels protagonistes.

Un xiprer en record

A la inauguració també hi ha assistit la majoria dels 11 fotògrafs que exposen al Tinglado 1: Alba Rodríguez, Cristina Serra, Montse Riera, David Oliete, Fabián Acidres, Laia Solanellas, Adrià Borràs, Àngel Ullate, Rubén Perdomo i Gerard Boyer. Ells han estat els protagonistes, junt amb Josep M Cruset, de l’acte més simbòlic i emocionant de l’arrencada de l’exposició, amb la plantada d’un xiprer de 5 m d’alçada davant del Tinglado 1, per retre un homenatge a les persones que han estat més colpides per la pandèmia i per deixar un record dels fets excepcionals que ha viscut la ciutat de Tarragona i tot el país, en motiu de la pandèmia del Covid-19. Una placa acompanya l’arbre amb aquest text “Per grans que siguin les inclemències, les arrels ben clavades en la nostra terra sempre troben la força per superar-les i enlairar-se amb fermesa”.

xiprer fotografs Port

L’exposició presenta un total de110 fotografies, deu per cada participant, que juntes representen una mirada panoràmica dels efectes del confinament en les persones, famílies, professionals i empreses i, de manera especial, en aquells col·lectius que han estat a primera línia prestant serveis essencials. Al mateix temps, la mirada, la temàtica i l’estil de cada autor ens apropen a la visió particular de cadascun dels fotògrafs i fotògrafes sobre una etapa de les nostres vides molt excepcionals i amb un gran impacte emocional. Una part de l’obra exposada quedarà dipositada en el Fons d’Art del port i en l’Arxiu del Port de Tarragona amb la finalitat que les generacions futures tinguin una visió general i, a la vegada personal de cada fotògraf, de l’impacte de la Covid-19 en el teixit social i productiu de la ciutat i del territori.

Finalitats socials

L’exposició, ha explicat Josep M Cruset, “vol mostrar moltes coses que han quedat amagades durant el confinament, entre elles, la feina de moltes persones prestant serveis essencials, i també un homenatge a totes aquestes persones que han hagut de fer front a la pandèmia en primera línia”. En aquest sentit, el públic assistent podrà encarregar de les imatges exposades i els fotògrafs destinaran el 50% del que recaptin a entitats i accions socials que facin front als efectes de la pandèmia de coronavirus. El públic que visiti l’exposició també podrà comprar el catàleg de l’exposició amb un donatiu mínim de 5 euros que anirà destinat a la Creu Roja de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: