Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona reobre tres exposicions interrompudes per la pandèmia

Les exposicions es podran visitar fins al 31 d'agost / L’entrada a tots els recintes del Moll de Costa és lliure 

El Tinglado 1 presenta ‘Expressions. Homenatge a la dona’ de la terrassenca Carmen Valverde El Tinglado 1 presenta ‘Expressions. Homenatge a la dona’ de la terrassenca Carmen Valverde PORT DE TARRAGONA
Art Redacció Infocamp
Divendres, 31 Juliol 2020 00:18

En un entorn marítim privilegiat, el Moll de Costa del Port de Tarragona, es poden contemplar tres mostres expositives que han reobert en els mateixos espais expositius i horaris que abans de la pandèmia.

Es pot transitar per l’espai expositiu del Tinglado 1, vora la mar, per gaudir de les mostres 'Expressions. Homenatge a la Dona’ de Carmen Valverde i ‘Vent de Dalt. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona’ impulsada pel Museu del Port mentre que al Refugi 1 es pot veure la mostra de ‘Telos’ de Carme Porta.

L’entrada a tots els recintes és lliure. L’horari expositiu és de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. Diumenges i festius d’11 a 14 hores i dilluns és tancat. Les exposicions es podran visitar fins al 31 d’agost.

'Expressions. Homenatge a la dona'

Al Tinglado 1, ‘Expressions. Homenatge a la dona’ de la terrassenca Carmen Valverde, recull el projecte de fer un homenatge a les dones. Una iniciativa que aplega setze retrats de gran format en el qual diferents dones mostren expressions i estats mentals i emocionals. A través de la col·lecció 'Expressions' es vol transmetre a l’espectador, de forma frontal i directa, les emocions i sentiments de les dones. De l’alegria a la tristesa, de la diversió a la malenconia, de l’èxtasi a la reflexió... plasmant sobre l’obra la gran riquesa expressiva femenina, potenciada pel format del quadre i la potència dels colors usats.

'Vent de Dalt o aprendre a navegar'

L’exposició ‘Vent de Dalt o aprendre a navegar. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona’, forma part de la celebració del centenari del naixement de Tomás Forteza Segura. L’exposició és organitzada pel Museu del Port de Tarragona, amb el suport de Tomàs Forteza Antonio, del Reial Club Nàutic de Tarragona.

Els anys seixanta del segle passat, el Club Nàutic de Tarragona té una nova activitat vinculada amb la formació d’aprenents de mariners. Coneguda com a Escuela de Marinería del Club Nàutic de Tarragona, passà a ser Escola de formació, més enllà d’atorgar el títol de patró d’embarcacions esportives. Integrada a la Secció de Vela, fou la primera escola nàutica i esportiva de l’Estat. Fomentava les activitats esportives en embarcacions de vela de regates i formava a aprenents de mariners en diferents categories i edats a més d’incorporar la participació de les noies.

'Telos'

Mentre que al Refugi 1, l’exposició 'Telos', de Carme Porta, s’explora la representació de la natura a través d’un diàleg entre el visible i invisible. El seu objectiu parteix de l’observació directa de la natura i de la memòria com aquella experiència personal, que es desplaça de manera constant i sorprenent a través del laberint de la vida, amb la finalitat única de trobar el lloc que ens correspon. 'Telos', en el món grec, apel·la a la màxima virtut, això és un procés en continu estat de canvi que implica prendre decisions a cada instant i donar resposta al que volem ser i què volem dir.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: