Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Casa Pairal de Gaudí a Riudoms acull una exposició de dibuixos de l’escultor Joan Matamala

Es tracta d’una col·lecció de 42 dibuixos que homenatgen l’arquitecte Antoni Gaudí

L'exposició es pot veure a la Casa Pairal de Gaudí a Riudoms fins al 13 de setembre L'exposició es pot veure a la Casa Pairal de Gaudí a Riudoms fins al 13 de setembre AJUNTAMENT DE RIUDOMS
Art Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Juliol 2020 16:34

La Casa Pairal d’Antoni Gaudí a Riudoms acull, des d’aquest mes de juliol, una exposició de dibuixos originals de l’escultor Joan Matamala i Flotats, col·laborador d’Antoni Gaudí i principal autor del grup escultòric de la façana del Naixement del Temple de la Sagrada Família. La col·lecció de dibuixos, formada per 42 làmines que daten de 1976, està dedicada a Gaudí i té com a motiu principal la representació d’escenes quotidianes de la Sagrada Família de Natzaret i com a taló de fons el temple de l’arquitecte.

Aquestes obres, que pertanyen a la col·lecció particular de Xavier Fortuny i Torres, formen part d’un projecte inacabat que Matamala volia fer com a homenatge a Gaudí amb motiu del cinquantè aniversari de la seva mort. L’exposició és permanent i, de moment, es pot visitar com a tancament de les visites guiades a la Casa Pairal d’Antoni Gaudí, que tenen lloc cada diumenge fins al 13 de setembre.

A més, també es podrà veure l'esquela original que es va repartir en el funeral de Gaudí, l'any 1926, i que ha estat donada per Xavier Fortuny.

Matamala, escultor de la Sagrada Família

Joan Matamala i Flotats (1893-1977) va ser un escultor català, fill del també escultor Llorenç Matamala i Piñol, que va treballar d’aprenent al taller de la Sagrada Família i, al morir el seu pare, va acabar la part escultòrica de la façana del Naixement l’any 1934. Al llarg de la seva vida, va destacar com a retratista i també va conrear la pintura. Va reunir un important arxiu documental i gràfic sobre Antoni Gaudí, que va cedir l’any 1972 a la Càtedra Gaudí, i va ser divulgador de l’obra de l’arquitecte.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: