Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El singular pessebre de sorra de la Pineda atrau visitants d'arreu

L'escena, feta amb 400 tones de sorra, conté una dotzena de figures relacionades amb el món marí

Imatge del Pessebre de Sorra de la Pineda 2019 Imatge del Pessebre de Sorra de la Pineda 2019 M.ÀNGELS BLADÉ / INFOCAMP
Art ACN
Divendres, 27 Desembre 2019 17:05

El singular pessebre de sorra de la Pineda, a Vila-seca, atrau visitants d'arreu. Gent vinguda del país i també estrangers, sobretot francesos, s'aturen a la platja, en ple hivern, per contemplar l'escena esculpida a l'entorn del Pinar de Perruquet, vora mar. És obra de set artistes provinents de Bèlgica, Holanda, Dinamarca, Portugal, Letònia i també de Catalunya. Novament el pessebre no deixa indiferent, enguany inspirat en el món marí, amb una dotzena de figures. Peixos, tortugues i pops comparteixen un àmbit de més de 200 metres quadrats on ho hi falten el nen Jesús, els tres Reis i fins i tot un caganer inacabat, de només mig cos en avall. Alguns visitants troben a faltar un plafó que informi d'aquesta obra efímera que cada any visiten milers de persones abans de ser destruïda, passat Reis.

"Hem agafat tres autobusos per arribar fins aquí". La Concepció ve cada any, des de Vilabella, per visitar el pessebre de sorra de la Pineda, que arriba a la seva vintena edició. Li agrada observar tots els detalls que amaga l'escena. No se li ha escapat que la temàtica marina també recull la problemàtica de la contaminació al mar, amb una bossa de plàstic onejant entre els animals marins. Els tres Reis d'Orient amb aparença d'amfibi, àngels que tenen forma de sirena i un pop carregat d'aixades són algunes de les peculiars figures, entre ovelles i peixos, una mescla singular que s'allunya del tradicional pessebre nadalenc.

"A mi m'ha agradat molt", assegura una amiga seva, la Vicki, que també li ha copsat l"evolució" en les figures de Sant Josep i Maria i la concepció del nen Jesús. "Estan junts i planteja una nova possibilitat a la versió que sempre ens havien explicat", afirma. Marie-Annick, una turista francesa que ha visitat el pessebre en anteriors edicions amb la seva família, també troba encertada la temàtica marina i destaca la delicadesa i exactitud del treball dels artistes. "Però trobo que haurien de posar una mica d'informació sobre l'obra i el nom dels escultors, perquè dono molt valor a l'escultura efímera ja que desapareixerà", afegeix la Concepció.

Pessebre Pineda 2019 personatge

Molts visitants aprofiten per fer-se fotografies amb el pessebre de fons. Una passarel·la permet recorre'l pel mig. El pessebre, inaugurat el cap de setmana de la Puríssima, lluirà a la platja de la Pineda fins al dia 6 de gener. En paral·lel, el Patronat Municipal de Turisme de Vila-seca ha organitzat diverses activitats familiars gratuïtes. Les properes seran tres tallers infantils de temàtica nadalenca, que tindran lloc els dies 2, 3, i 4 de gener, a les 10:30h, durant els quals grans i petits podran deixar volar la imaginació i creativitat per a decorar l'arbre de Nadal, fer postals de felicitació i elaborar xapes nadalenques.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: