Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'exposició 'Trenkadís', inspirada en la lectura i el llibre, arriba a la Biblioteca del Catllar

La mostra de collages, amb una trentena d'obres de l'artista de Torredembarra Jordi R. Morera, es pot visitar fins al 10 de gener

L'artista torrenc, Jordi R.Morera, observant una de les seves coloristes obres que es poden veure a la Biblioteca del Catllar L'artista torrenc, Jordi R.Morera, observant una de les seves coloristes obres que es poden veure a la Biblioteca del Catllar DESTA.CAT
Art Redacció Infocamp
Diumenge, 01 Desembre 2019 11:37

Muntanyes de llibres, persones llegint, grans prestatgeries o antigues màquines d'escriure. Són alguns dels motius presents a l'exposició de collages 'Trenkadís', de l'artista de Torredembarra Jordi R. Morera. Després d'un reeixit itinerari per diferents sales d'exposicions del Baix Gaià, la mostra recala fins al 10 de gener a la Biblioteca Municipal del Catllar, un espai d'alló més adient per a la trentena d'obres de l'autor.

En la majoria dels collages, Morera reinterpreta obres de pintors de fama internacional que han immortalitzat en els seus quadres l'acció de llegir: Ludger Tom Ring, Gustave Courbet, John Currin... Altres obres de l'autor torrenc presents a la mostra són de creació pròpia, pensades expressament per a 'Trenkadís', entre les quals hi ha diversos poemes visuals com a homenatge a Joan Brossa.

Trenkadis visitants El Catllar 2

A Morera, la idea de fer una exposició d'aquesta temàtica li va sorgir llegint el llibre 'L’art de la lecture, de Pompei a nos jours', de David Trigg, on es repassen algunes de les principals obres de l'art universal on apareixen llibres o persones llegint. El repte de Morera ha estat traduir-les al llenguatge del collage fet amb material reciclat, donant-los-hi una interpretació personal. Un dels collages és 'Obrint cels' (homenatge a Braille), una aproximació al món intern de les persones cegues. Es tracta d'una obra tàctil, i juga amb diverses textures i relleus perquè pugui ser llegit a ulls closos per tothom.

L'exposició es pot visitar lliurement en l'horari habitual de la biblioteca pública del Catllar. 'Trenkadís', que incorpora noves obres a cada lloc nou on s'exposa, preveu viatjar a altres biblioteques del Tarragonès i d'altres indrets de la demarcació un cop finalitzi l'estada al Catllar.

visitants Trenkadis El Catllar

Jordi R.Morera

Nascut el 1956, Morera va estudiar a l’Escola Llotja i també al Centre Artístic Sant Lluc de Barcelona. Així mateix, va cursar el postgrau en Didàctica d’Arts Plàstiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat professor de secundària en aquesta especialitat.

Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives en espais com la Diputació de Tarragona, el Monestir de Poblet, l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, la Biblioteca de Roda de Berà, Can Cadernal de Salomó o Cal Cavaler de Creixell, entre altres indrets d’arreu de la demarcació de Tarragona i més enllà. Jordi R, Morera també ha guanyat diferents premis d’art.

En l’actualitat, l'artista continua ideant noves obres amb una forta vinculació amb el seu territori i amb el conjunt dels paratges de la Mediterrània.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: