Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'exposició 'Dead Fashion' arriba a l'Hospitalet de l'Infant per trencar amb els estereotips de la bellesa

La mostra de l'artista Ruth González s'inaugurarà el proper divendres, 25 d'octubre, a les 19 h, a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou

L’artista Ruth González originària de Mèxic, D.F. que viu i treballa a l’Hospitalet de l’Infant, basa l'obra en l’estètica i la línia crítica de José Guadalupe Posada, creador de la imatge del “Catrín” i la “Catrina” L’artista Ruth González originària de Mèxic, D.F. que viu i treballa a l’Hospitalet de l’Infant, basa l'obra en l’estètica i la línia crítica de José Guadalupe Posada, creador de la imatge del “Catrín” i la “Catrina” CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dimecres, 23 Octubre 2019 18:17

El proper divendres, 25 d'octubre, a les 19 h, s'inaugurarà l'exposició 'Dead Fashion', de l'artista Ruth González, a la Casa de Cultura Blanca d'Anjou de l'Hospitalet de l'Infant. Aquesta mostra, organitzada per la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, es podrà veure a la Sala Ferrer Malet d'aquest equipament fins al 8 de novembre, de dilluns a divendres, de 18 a 20 h.

L’artista Ruth González originaria de Mèxic, D.F. que actualment viu i treballa a l’Hospitalet de l’Infant, presentarà aquesta obra 'Dead Fashion', basada en l’estètica de les il·lustracions i la línia crítica de José Guadalupe Posada per fer una reflexió sobre els estereotips de la bellesa i com aquesta és manipulada a través dels mitjans de comunicació. Cada peça té un procés elaborat que consta de diversos passos: una selecció inicial de la imatge, la posterior manipulació de la mateixa amb dissolvent i finalment l’apropiació amb ajuda de la tècnica de transferències amb polímers sobre paper. Una vegada plasmada la imatge manipulada, ja desproveïda del seu personatge original, es procedeix a la recreació del protagonista (o protagonistes).

La influència de José Guadalupe Posada

L’artista mexicà José Guadalupe Posada va ser el creador de la imatge del “Catrín” i la “Catrina” representant a les altes classes com a esquelets proveïts d’algunes de les seves luxoses pertinences. I és que a Mèxic, cap a finals del segle XIX, existien moltes diferències socials, i va ser aquest artista qui a través d’aquests personatges va fer una crítica a la classe alta del país. El terme “Catrines” era utilitzat per a cridar de manera despectiva a la gent rica, i no va ser fins a dècades més tard quan el terme i imatge es va començar a associar a la festa de Dia de Morts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: