Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Paratge Natural de Poblet s'impregna d'art contemporani i efímer

La tercera edició de la sortida 'Poblet. Natura i Art' es durà a terme aquest dissabte 5 d'octubre, a les 16h

Totes les obres són respectuoses amb el medi, ja que passen per la supervisió dels tècnics del Paratge Natural, i són efímeres, ja que no deixen cap petjada sobre el territori Totes les obres són respectuoses amb el medi, ja que passen per la supervisió dels tècnics del Paratge Natural, i són efímeres, ja que no deixen cap petjada sobre el territori SERGI QUIÑONERO
Art Redacció Infocamp
Divendres, 04 Octubre 2019 18:35

Aquest dissabte 5 d'octubre se celebra la 3a edició del 'Poblet. Natura i Art'. Es tracta d'una sortida per un dels itineraris del Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet, on públic i creadors caminen plegats, trobant les intervencions d'art contemporani, que són explicades pels seus autors. La sortida s'efectuarà a les 16 h i el punt de trobada serà a l'Àrea recreativa de la Font de la Teula (T-700, km 10,5).

Les intervencions artístiques del projecte 'Natura i Art' volen posar de manifest el valor ambiental dels paratges naturals del nostre entorn, i l'acció que la ciutadania té sobre els mateixos. Una crida cap un món més sostenible i una invitació a mirar aquests espais des d’una altra perspectiva, tot en clau d'art contemporani. L’esdeveniment proposa un recorregut apte per a totes les edats, encara que és especialment indicat a partir de 10 anys. El públic participant anirà trobant intervencions de diverses disciplines artístiques, explicades de la mà dels seus propis creadors.

Art efímer i respectuós amb el medi natural

Totes les obres són estrictament respectuoses amb el medi, ja que passen per la supervisió dels tècnics del Paratge Natural. Igualment, són efímeres, ja que és voluntat del projecte que no deixin cap petjada sobre el territori, el que suposa que només es podran veure i viure dita jornada.

           Imatge d'arxiu de la segona edició del 'Poblet. Natura i Art' (S.Q.): 

II Poblet Natura i Art

Els artistes visuals que prendran part en aquesta edició són: Eloïsa Valero i Thais Salvat, que composen el projecte L'Artista va a l'Escola (Tarragona); l'escultor Rufino Mesa (Tarragona); Jordi Martorell (Montblanc). També gaudirem de l’acció performàtica de Pau López (Tarragona) i de la intervenció poètica de Meritxell Cucurella-Jorba (Barcelona). Les experiències que ens proposen els artistes per aquest Poblet. Natura i Art són: una acció sobre els noms de les pedres, un joc simbòlic sobre reis i bruixes, la sorpresa de com la natura “natureja”, una aparició poètica i sobrenatural o l’anàlisi i “classificació” de la bellesa pròpia dels elements del bosc.

El projecte 'Natura i Art'

Cal destacar que el 'Natura i Art' tindrà una part pedagògica amb les escoles de l’entorn proper, com a prova pilot que enguany vol desenvolupar el projecte. Els nois i noies també tindran una experiència d'art contemporani inspirada en les intervencions artístiques, dirigida per l'artista reusenca Cristina Ferré. La part pedagògica vol apropar l'art contemporani als més menuts. I alhora, que aquests siguin conscients del seu valor i potencial missatge envers la natura, passant a formar part activa de la seva protecció.

'Natura i Art' és un projecte que neix a Vimbodí i Poblet l'any 2011, celebrant dues edicions. Posteriorment es va traslladar a Horta de Sant Joan, on s'han realitzat 4 edicions al Parc Natural del Ports. El projecte aposta pel territori i per la realització d'art contemporani lluny dels centres culturals situats a les ciutats. Igualment vol fer xarxa amb les entitats, institucions, artistes i ciutadania del territori en el que es porta a terme. L'esdeveniment és organitzat per l'Associació Natura i Art, amb Sergi Quiñonero en la curadoria i comissariat i Nani Blasco en la gestió tècnica.

Llanternes o llum frontal: Es demanarà al públic que dugui una petita llanterna, per il·luminar-se en la darrera part de l’itinerari i participar també amb ella en una de les accions.

Per inscriure’s gratuïtament consultar el web del PNIN Poblet o el Facebook de Natura i Art.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: