Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’artista Palau Ferré tindrà el seu espai al Museu Comarcal de la Conca de Barberà

L’exposició permanent, que s’inaugurarà el proper 31 d'agost, és un dels actes inclosos dins de la Festa Major de Montblanc

Pintura de l'artista Palau Ferré Pintura de l'artista Palau Ferré MCCB
Art Redacció Infocamp
Dilluns, 26 Agost 2019 18:04

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB) organitza diversos actes  emmarcats dins el programa de la Festa Major de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc, entre els que destaca la inauguració de l’espai Palau Ferré. D'aquesta manera, el MCCB) amplia la seva mostra expositiva amb un nou espai dedicat al pintor, escultor i ceramista Maties Palau Ferré (Montblanc, 1921-2000). L’acte inaugural tindrà lloc el dia 31 d'agost, a les 12:30h. 

Aquest nou espai  referma l’aposta del  Museu per l’art contemporani i la producció artística de la comarca com un dels àmbits d’estudi, preservació i difusió, a més del patrimoni etnogràfic i històric de Montblanc i la Conca de Barberà. A partir d’ara, i a les portes del centenari de Palau Ferré, les pintures de l’artista també poden contemplar-se a la recentment renovada Sala d’Art del Museu Comarcal. Aquesta és una aportació valuosa que enriqueix el fons expositiu de la institució i que permet redescobrir l’aportació montblanquina a l’art català de les darreres dècades.

Entre les obres exposades a l’espai  hi ha dues pintures cedides per la família del pintor. Aquestes dues obres són les que més agradaven a la montblanquina Maria del Carme Palau Ferré, germana de l’artista, i per això s’ha volgut que fossin les primeres del pintor que s’exposessin al Museu Comarcal de la Conca de Barberà.

Activitats del Museu Comarcal per la Festa Major 2019

Dijous 29 d' agost a les 19:00h: Última sessió del Cicle Entorn del Vi. Conferència de Ramon Ribas (cooperativa agrícola de Barberà) i tast de vins Josep Foraster.

Dissabte 31 d'agost, a les 12:30h: Inauguració de l'espai Palau Ferré a la Sala d'Art del Museu.

Diumenge 1 de setembre, a les 12:30h al Museu: Inauguració de l'exposició de Iago Pericot amb dissertació sobre la figura de Iago Pericot a càrrec de Josep Bracons Josep Escrig, Joan Fuguet, Sergi Mateu i Jordi Pericot.

Divendres 6 de setembre a les 19:00h, Sala d'Actes del Museu: Presentació de la cursa dels 25 anys del Club Atlètic Montblanc i conferència 'El circuit vertical mundial: el bomber que puja escales', a càrrec de Mikel Besora.

Dimarts 10 de setembre a les 19:00 a la sala d'actes del Museu: Projecció del documental ‘Iago Pericot. La conquesta de la innocència’ d'Albert Folk. Hi haurà presentació i col·loqui a càrrec del director del documental.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: