Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

infocamp baner municipals 26m 2

Una passejada per l'art efímer de Vila-seca per fer de Sant Jordi una diada “especial”

Les escoles d'art i disseny de Reus i Tarragona guarneixen diverses places i carrers amb escultures de llibres i diversos dissenys ideats pels alumnes

En arribar al Portal de Sant Antoni ens trobem en un espai tancat pel de cortines vermelles que hem de travessar i, entremig, de fons, el so del rugit d'un drac En arribar al Portal de Sant Antoni ens trobem en un espai tancat pel de cortines vermelles que hem de travessar i, entremig, de fons, el so del rugit d'un drac CEDIDA
Art Josep Cartanyà
Dimarts, 23 abril 2019 18:27

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, Vila-seca ha presentat aquesta tarda la IV edició d’'Efimera. Art al Carrer', que guarneix el Centre Històric del municipi amb les escultures i els diversos dissenys ideats per alumnes de les escoles d’Art i Disseny de Tarragona i Reus de la Diputació de Tarragona.

    Escultura de llibres, de l'EADT, a la plaça de l'Estudi (J.Cartanyà): 

llibres plaça Estudi

El regidor de Cultura de Vila-seca, Pere Segura, acompanyat del director de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, Joaquim Vilafranca, i el professor de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, Manel Margalef, han fet una passejada per a descobrir els diversos indrets guarnits: la plaça de l’Església, la plaça d’Estudi, la rambla de Catalunya, la plaça de Voltes, i el carrer de la Verge de la Pineda, que han estat els espais triats per a muntar les escultures amb llibres, i l’espai de les Peixateries Velles i el portal de Sant Antoni, guarnits amb variats dissenys urbans.

Tots aquests espais han estat dissenyats per vuit equips de les escoles d’art, amb multitud de llibres reciclats cedits per veïns i diverses institucions.

'Les paraules se les emporta el vent', de Rosa Díaz, a la plaça de les Voltes (J.C:): 

plaça de les Voltes

En acabar el recorregut, el regidor de Cultura, Pere Segura, ha explicat que, amb aquestes actuacions a l'espai públic, “fem que la Diada de Sant Jordi a Vila-seca sigui especial i ho fem reinventant-nos amb la col·laboració de les escoles d'arts i disseny de Tarragona i Reus”, tot destacant que “barregem cultura, escultura i intervenció urbana”. Segura creu que és important que, mentre la gent compra o consulta llibres, “trobi escultures de llibres o altres intervencions de l'art que facin pensar, que generin una reflexió”.

Tothom que vulgui podrà acabar la llegenda del drac fent-se una rosa, un projecte col·lectiu de l'EADR (J.C.): 

fent una rosa

Per la seva banda, el professor de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, Manel Margalef, ha remarcat la importància d'aquesta iniciativa: “Per nosaltres és una gran oportunitat per poder veure com es gestiona un projecte, com se li dona cos i, sobretot, la possibilitat de veure acabat aquest projecte a l'espai públic”.

                             'Arc de triomf', de Valeria Machidon, a la plaça de l'Església (J.C.): 

arc de triomf

Finalment, el professor de l'Escola d'Art i Disseny de Reus, Jordi Bergadà, ha posat l'accent en “transcendir fora de les aules, on fem els projectes de disseny, i portar això a la pràctica, encara que sigui en un disseny més col·lectiu i a l'espai públic, és per nosaltres una experiència molt bona”.

Publicitat