Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Instal·len una escultura de Salvador Juanpere a la Biblioteca Pere Anguera

L'obra es titula 'P.E.R.E' i està formada per quatre grans blocs de marbre de Carrar que volen oferir un contrapunt visual a l'arquitectura de l'edifici de la biblioteca reusenca

L'obra de l'escultor Salvador Juanpere formada per quatre blocs es va instal·lar a l'exterior de la biblioteca en homenatge a l'historiador reusenc que dóna nom a l'espai L'obra de l'escultor Salvador Juanpere formada per quatre blocs es va instal·lar a l'exterior de la biblioteca en homenatge a l'historiador reusenc que dóna nom a l'espai ALBA MARINÉ FOTOGRAFIA
Art Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Març 2019 12:07

El dissabte al matí es va instal·lar a l'exterior de la Biblioteca Pere Anguera de Reus una escultura de Salvador Juanpere en homenatge a l'historiador reusenc que dóna nom a l'espai bibliotecari. L'obra es titula "P.E.R.E" i està formada per quatre grans blocs de marbre de Carrara que volen oferir un contrapunt visual a la pulcra i minimanista arquitectura de l'edifici obra de l'arquitecte Joan Tous. L'acte va comptar amb les intervencions de Pep Macaya, veu, i els ballarins Guillem Sanabra i Magda Borrull.

inauguració obra PERE

L'escultura de Salvador Juanpere estableix una relació amb el nom de pila del personatge i el nom del patró de la ciutat de Reus. Es tracta d'uns potents elements constructius damunt dels quals s'hi inscriu el nom de PERE i que volen metaforitzar una base intel·lectual de suport de la història de Reus en el seu vessant cultural, ecnòmic, polític i cívic.

Aquests blocs de pedra d'uns 80 centímetres de costat, tenen esculpides les lletres en baix relleu i incrustades diverses claus metàl·liques, còpies de les claus de diverses cases on va viure Pere Anguera.

L'obra anirà acompanyada d'una placa de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017, ja que és un projecte realitzat amb motiu de la commemoració cultural.

Aquesta és la tercera peça de Salvador Juanpere a la ciutat. La primera instal·lació va ser 'Nucli', a l'avinguda dels Països Catalans, amb motiu de l'Olimpíada Cultural de Barcelona l'any 1992, i la segona es troba al pati interior de la Biblioteca Xavier Amorós, 'Joc de Paradoxes', del 1996.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: