Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El pintor Morera presenta a Torredembarra una exposició sobre la passió pel llibre

L'artista torrenc inaugura 'Trenkadís', aquest dijous 14 de març a les 18h a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, i que es podrà visitar fins al 26 d'abril

El pintor torrenc Jordi R. Morera presentarà l'exposició de collages 'Trenkadís' El pintor torrenc Jordi R. Morera presentarà l'exposició de collages 'Trenkadís' CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dimecres, 13 Març 2019 21:45

Artistes de totes les èpoques han immortalitzat els llibres o l'acció de llegir en les seves obres: l'alemany Ludger Tom Ring el Jove ho va fer al segle XVI; el francès Gustave Courbet, al segle XIX; John Currin, l'any 2005... Ara, algunes d'aquestes obres universals adquireixen una nova textura i significat a l'exposició 'Trenkadís', de l'artista de Torredembarra Jordi R. Morera (Morera). La mostra s'inaugura aquest dijous, 14 de març, a les 18 h, a la Biblioteca Mestra M. Antònia. L'acte, d'entrada lliure, inclourà la performance 'Passar a gual', realitzada per l’artista Manel Martínez Vilàs i el propi pintor Morera.

L'exposició gira a l'entorn del llibre com a objecte i de la lectura com a passió, a través de la reinterpretació de quadres coneguts que es poden contemplar en museus d'arreu del món i també en col·leccions privades. A l'autor, la idea va sorgir-li llegint el llibre 'L’art de la lecture', de 'Pompei a nos jours', on es repassen algunes de les principals obres de l'art universal on apareixen llibres o persones llegint. El repte de Morera ha estat traduir-les al llenguatge del collage, donant-los-hi una interpretació personal.

L’exposició inclou també poemes visuals, a modus de petites instal·lacions. Així mateix, s'hi pot trobar el quadre 'Obrint cels' (homenatge a Braille), una aproximació al món intern de les persones cegues. Aquesta obra és tàctil, i juga amb diverses textures i relleus perquè pugui ser llegit a ulls closos per tothom. D'altra banda, dues escultures de Francesc Roig Morera serveixen per maridar llibre i volum.

L'exposició es podrà visitar de franc durant un mes, en l'horari habitual de la biblioteca pública.

L’autor

Nascut el 1956, Morera va estudiar a l’Escola Llotja i també al Centre Artístic Sant Lluc de Barcelona. També va cursar el postgrau en Didàctica d’Arts Plàstiques a la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat professor de secundària en aquesta especialitat. Ha realitzat exposicions individuals i col·lectives en destacades sales d’arreu de Catalunya i ha guanyat diferents premis d’art. És membre fundador del col·lectiu GROP.

En l’actualitat col·labora amb els tallers d’arts plàstiques al Grup de Dones de Torredembarra i continua ideant noves obres amb una forta vinculació amb el seu territori i amb el conjunt dels paratges de la Mediterrània.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: