Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Isabel Granollers i Roger Caparó guanyen “ex aequo” el premi de la Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils

Pel que fa als altres tres Premis Vila de Cambrils, Ramon Humet va rebre el de poesia, Sebastià Bennassar va recollir el de narrativa marítima i Istvan Kerekes es va emportar el de fotografia

Foto de grup dels autors premiats als Premis Vila de Cambrils 2018 Foto de grup dels autors premiats als Premis Vila de Cambrils 2018 CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dimarts, 27 Novembre 2018 11:02

L’artista reusenca Isabel Granollers Juncosa i l’escultor riudomenc Roger Caparó Ferrant van ser els guanyadors de la 3a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils per les obres 'Mise en place' i 'Paisatge al caliu'.

El jurat va decidir per unanimitat concedir aquest premi ex aequo de manera excepcional davant la qualitat dels dos treballs presentats, que tot i ser molt diferents tenen una estreta relació a nivell conceptual perquè parlen d’allò aparentment insignificant convertit en obra d’art.

“Les dues obres són mereixedores d’aquesta primera classificació, no hem considerat apropiat donar un primer i un segon premi”, diu l’acta del jurat, format pel crític d’art Isidre Roset; la directora del Centre d’Art la Panera de Lleida, Cèlia del Diego; el professor d’Art Contemporani de la URV, Antonio Salcedo; l’artista Ester Ferrando, i l’editora de la Revista Bonart, Ana Maria Camps.

El veredicte, que premia amb 3.500 euros cadascuna de les obres, es va fer públic ahir, 26 de novembre, durant l’acte de lliurament dels Premis Vila de Cambrils, que va tenir lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Premis de poesia, narrativa marítima i fototografia

Aquest cap de setmana també es van conèixer els noms dels guanyadors dels altres tres Premis Vila de Cambrils: del 8è Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall, el 7è Premi de Poesia i el 28è Premi de Fotografia.

L’obra 'Macondo Beach' de l’escriptor balear Sebastià Bennassar Llobera es va emportar el premi de narrativa marítima, dotat amb 3.000 euros i publicació de la novel·la per part de Cossetània Edicions dins la col·lecció Notes de Color.

D’altra banda, el primer Premi de Poesia Vila de Cambrils, dotat amb 500 euros, va anar a parar a l’obra 'Escletxa' escrita pel compositor Ramon Humet Coderch de Vilanova d’Escornalbou. El segon premi, dotat amb 200 euros, va ser per 'Quatre estacions de pas i un viatge solitari' de José Luis Herrera d’Abrera.

Finalment, el premi al Millor Autor de Saló de Fotografia, dotat amb mil euros, es va atorgar a Istvan Kerekes, d’Hongria, que va ser seleccionat entre 175 autors i autores provinents de 39 estats, que van presentar un total de 2.224 fotografies. Seguidament, es van lliurar una quarantena de guardons i una quarantena de mencions en les seccions de monocrom, lliure en color, retrat i viatges. L’exposició de les obres seleccionades es pot visitar a la a la Sala Àmbits del Centre Cultural.

Després del lliurament de guardons i la presentació dels corresponents autors i obres, l’acte va continuar amb la inauguració de l’exposició de les 16 obres seleccionades de la 3a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic, que es podrà visitar fins el 8 de febrer. Per acabar, el públic va poder compartir una estona i brindar amb Cava Parxet, acompanyats de la música del Duo Alauda, format per Fina Bonet (violí) i Antoni Mallol (viola).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: