Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Exposició d'escultura de Mateu Turró al CERAP de Riudoms

La mostra de l'artista resident a Riudoms s'inaugurarà aquest divendres 9 de novembre, a les 20:30h

Mateu Turró, en una imatge d'arxiu Mateu Turró, en una imatge d'arxiu ARXIU / INFOCAMP
Art Redacció Infocamp
Dijous, 08 Novembre 2018 19:21

La Secció d'Art del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) inaugura el proper divendres 9 de novembre, a les 20.30 h, l'exposició d'escultura de Mateu Turró.

Mateu Turró, nascut el 1949 a Palau Saverdera (Alt Empordà) i veí de Riudoms des del 2009, quan va tornar a Catalunya després de passar 21 anys a Luxemburg, on va treballar en una institució europea. És enginyer de Camins, Canals i Ports i catedràtic de la UPC. Va començar a fer talla de fusta a principis dels 80 de manera autodidacta i ha elaborat, des de llavors, en paral·lel a la seva activitat professional, tot un seguit de talles en diverses fustes (olivera, noguera, freixe, cirerer, banús, etc.) i en alabastre i ha utilitzat el modelatge per a peces en terracota i en bronze.

Ha fet exposicions conjuntes a Luxemburg i a Barcelona (Casa Elizalde) i a Madrid, on li va ser atorgat el premi Ángel del Campo el 1986 per l'escultura Tors essencial. L'exposició que presenta al CERAP és la primera que recull una part substancial de la seva obra.

Per a Turró, la creació d'escultures i d'obra gràfica és essencialment un exercici d'introspecció. La recerca de la forma amagada dins la matèria, en el cas de la talla directa, o la formulació d'un concepte intel·lectual, com en les peces que poden ser reproduïdes algunes vegades (en particular en bronze, material noble tradicional) dirigeixen el seu procés creatiu.

Les formes arrodonides, inspirades en el cos humà, ens poden recordar Arp, Moore o Hepworth, però Turró introdueix elements lineals i angulars que marquen canvis d'espai i introdueixen complexitat i dinamisme als volums antropomòrfics.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: