Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig present a l’exposició de Joan Miró a París

Entre les 150 obres que formen ‘Miró, el color dels somnis’ s’hi exposen diversos paisatges que l’artista va pintar a Mont-roig del Camp

L'exposició 'Miró, el color dels somnis' serà present fins el 4 de febrer al Grand Palais de París L'exposició 'Miró, el color dels somnis' serà present fins el 4 de febrer al Grand Palais de París CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dimarts, 09 Octubre 2018 10:53

El Grand Palais de París acollirà, fins al 4 de febrer, una de les exposicions universals de Joan Miró més important dels darrers anys: ‘Miró, el color dels somnis’. Entre els 150 quadres exposats hi ha diversos paisatges que l’artista va pintar durant les seves estades al Mas Miró de Mont-roig, com són: 'La masia' (1921-1922), 'Hort amb ase' (1918), 'La casa de la palmera' (1918), 'Mont-roig, l’església i el poble' (1919), 'El cavall, la pipa i la flor vermella' (1920), i 'Interior' (la masovera), (1922-1923). Però també moltes altres pintures de la mostra, com els anomenats paisatges imaginaris, van ser concebuts i executats a Mas Miró.

A més dels quadres que Miró va pintar des del Mas Miró, el paisatge que el va inspirar, Mont-roig, el taller i el mas seran presents en aquesta exposició a través d’un cicle de conferències complementàries que es duran a terme a l’auditorium del Grand Palais durant els pròxims tres mesos. En concret, la directora de la Fundació Mas Miró, Elena Juncosa, ha estat convidada a pronunciar la conferència ‘Mont-roig: el paisatge emocional de Miró’ el pròxim 19 de desembre.

Aquest cicle de conferències, que es duran a terme al mateix Grand Palais, desgranaran diversos aspectes artístics, vitals i emocionals de l’obra de Joan Miró, i aniran a càrrec d’alguns dels majors experts del món mironià com el col·laborador de l’artista, Joan Gardy Artigas; el nét de Joan Miró, Joan Punyet Miró; o la doctora de la Universitat Paris Diderot Elisa Sclaunick.

Inauguració de l’exposició

El president de la Fundació Mas Miró i alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i la directora de la institució, Elena Juncosa, han format part de la comitiva inaugural de l’exposició ‘Miró, el color dels somnis’. Al costat dels néts de l’artista, i de representants de la resta d’institucions que difonen la figura de Joan Miró arreu del món, Morancho i Juncosa han assistit a la inauguració d’aquesta exposició que mostra 150 obres entre pintures, dibuixos, ceràmiques i escultures. Aquesta retrospectiva es fa després de la mostra que fa 44 anys li va dedicar el mateix Grand Palais, i aborda l’evolució tècnica i estilística de Joan Miró.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: