Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 652

El Japó premia el vendrellenc Daniel Fenoy com el millor pintor orientalista del segle XXI

El museu internacional de Köbe atorga el primer premi i la medalla d'or a la seva trajectòria com a pintor orientalista

Oli sobre llenç, de Daniel Fenoy Oli sobre llenç, de Daniel Fenoy DANIEL FENOY
Art
Dimarts, 02 Octubre 2018 07:45

El museu internacional de Kōbe, al Japó, acaba de lliurar el primer premi i la concessió de la medalla d’or a Daniel Fenoy en reconeixement a la seva trajectòria com pintor orientalista del segle XXI. Fenoy és un pintor establert i arrelat al Baix Penedès, però conegut arreu del món; en rebre la notícia ha mostrat la seva grata sorpresa i ha expressat que “d’alguna manera és el reconeixement al meu pare i als que m’han precedit en la pintura orientalista, com Fortuny i Tapiró, entre d’altres”.

Daniel Fenoy ha exposat obra seva a Ceret, la capital del Vallespir (Catalunya Nord, França), on és membre de la Junta de la Fundació d’Antonio Machado, a Colliure; també va ingressar a l’Acadèmia Italiana de Pintors fa tres anys.

El novembre de 2014, quan va exposar a la Xina, es va consagrar internacionalment i la seva obra, amb el relat de la seva trajectòria, es va incorporar a l’Enciclopèdia Xinesa de Pintura. També té obra al museu Delsinki, al Japó, on va exposar el juliol de 2015.

   L'obra de Fenoy es va incorporar a l'Enciclopèdia Xinesa de Pintura: enciclopèdia Daniel Fenoy

Pintor orientalista

La seva obra és singular. No pinta per pintar, assegura que no li diu res:"Hi ha d’haver un missatge de pau i harmonia, també amb el color".

Daniel Fenoy va conèixer Dalí als 10 anys, un fet que el va impressionar i va marcar-lo en els seus referents, i té com a antecedents el Segle d’Or, Velázquez i el surrealisme. La seva obra es defineix com orientalista. 'El nen amb batut' és una denúncia social, ja que el producte que l’infant sosté a la mà representa l’únic que menjarà en tot el dia. Aquesta obra està contextualitzada en tot un seguit de pintures relacionades amb el Nepal que alguns crítics ja estan batejant com una possible escola nova per la singularitat de la traça de la seva pintura.

                   Fenoy transmet un missatge de pau i harmonia en les seves obres:   Fenoy

En Daniel Giralt Miracle també va participar l’any 1994 en l’edició de l’anuari Matic d’Art, el primer de Catalunya i de tot l’Estat espanyol, del qual en va ser el director. Totes les seves peces són úniques, ja que afirma que mai ha repetit una obra tot i que li hagin robat. Com a curiositat, cal anomenar que té una sèrie de 300 quixots enumerats per regalar.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: