Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’il·lustrador Joan Turu pinta un mural a l’escola Ventura Gassol del Morell

L’artista ha treballat amb els alumnes de 6è de primària i ha plasmat les seves idees en una obra de gran format

L’artista Joan Turu ha fet aquest mural amb els alumnes de 6è de primària de l'escola Ventura Gassol del Morell L’artista Joan Turu ha fet aquest mural amb els alumnes de 6è de primària de l'escola Ventura Gassol del Morell CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Diumenge, 23 Setembre 2018 14:09

Una cavallera que regala una rosa a un príncep o una mecànica que repara les avaries d’un home de llauna són només alguns dels personatges protagonistes del mural que el reconegut il·lustrador Joan Turu ha realitzat, aquesta setmana, a l’escola Ventura Gassol del Morell.

El projecte, nascut des de l’AMPA i amb el suport del centre i de la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament del Morell, tenia com a objectiu arranjar les parets del pati de l’etapa d’infantil d’una forma enriquidora i col·laborativa per als infants.

Així, des del centre van proposar la coeducació com a temàtica per treballar amb els nois i noies més grans de l’escola i com a eix central per al mural. De fet, abans de la primera visita de Turu, els alumnes de 6è de primària ja havien debatut a classe sobre aquesta qüestió, l’educació idèntica i en comú de persones d’ambdós sexes.

Joan Turu mural Morell

Ja el 13 de setembre, l’il·lustrador va visitar l’escola per parlar amb els nois i noies de la seva feina, la il·lustració, i de com serveix per expressar de manera gràfica idees o pensaments. A més, tots van fer un dibuix de com s’imaginaven el mural i van escriure també una frase sobre el tema. A partir d’aquí, Joan Turu es va inspirar en tot aquest material i el va adaptar al seu estil, a més de triar la frase final: “Nosaltres podem canviar la història de sempre!”.

El primer cop que va anar a l’escola va dibuixar l’esbós del mural, i aquest dijous tots els alumnes hi van deixar la seva empremta, pintant-ne una part juntament amb el seu autor. Així, en un parell de dies el treball ha quedat enllestit.

Val a dir que l’il·lustrador Joan Turu té molt de renom dins del món educatiu i és força complicat aconseguir un forat a la seva agenda, de manera que la comunitat educativa morellenca està molt agraïda, i ja pensa en noves col·laboracions amb ell.

L’agenda de les emocions

Agenda El Morell

Des de l’AMPA de l’escola Ventura Gassol també s’ha posat en marxa, aquest curs, un projecte per a treballar les emocions amb els alumnes del centre. És per això que han impulsat “L’agenda de les emocions”, de manera que en el seu dia a dia els infants puguin aprendre a gestionar els seus sentiments amb petites activitats que es troben a l’agenda i que també tracten a l’aula.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: