Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La col·lecció més important de pintura flamenca i holandesa arriba a Tarragona

L’exposició s’inaugura aquest dimecres 19 de setembre, a les 19h, a CaixaForum Tarragona

La conservadora adjunta del Departament de Belles Arts del Museu d’Art i Història de Ginebra, Mayte García Julliard, durant una visita guiada a l'exposició de pintura flamenca i holandesa de CaixaForum La conservadora adjunta del Departament de Belles Arts del Museu d’Art i Història de Ginebra, Mayte García Julliard, durant una visita guiada a l'exposició de pintura flamenca i holandesa de CaixaForum LAIA MOLNÉ
Art Laia Molné
Dimecres, 19 Setembre 2018 13:53

El Museu d’Art i Història de Ginebra ha cedit, en una exposició itinerant, un total de 48 obres dedicades a la pintura flamenca i holandesa. L’exposició s’inaugurarà aquest dimecres 19 de setembre. a les 19h. amb explicacions a càrrec de la conservadora adjunta del Departament de Belles Arts del Museu d’Art i Història de Ginebra, Mayte García Julliard. L’exposició s’obrirà al públic el 20 de setembre i es podrà visitar fins al 27 de gener.

Als 48 quadres exposats se’ls pot diferenciar per temàtiques i és que, tal com destacava Mayte García, pels teòrics hi ha diferents categories pels quadres de l’època, la més important la d’al·legories i escenes de la història sagrada on els pintors mostren escenes bíbliques o paròdies d’aquestes mateixes, com és el cas de ‘El cavaller cristià’ de Philips Wouwerman. Per ordre d’importància segueixen categories com la d’escenes de la vida quotidiana, on s’exposen quadres familiars, del dia a dia de l’època i inclús escenes més xocants com la de ‘El bou escorxat’. Seguidament hi ha la categoria de paisatges amb pintures a l’estil italià que aboquen paisatges idíl·lics i escenes quotidianes i la reconeguda categoria de natures mortes amb bodegons on es poden veure quadres de menjar, de cacera i de flors. I com a última categoria i la més menyspreada: els retrats, ja que segons, Mayte García, es veien més com un tracte de favor que com una obra pròpia del pintor, tot i això l’exposició mostra curiosos retrats com el pintat per Wanzel Jamnitzer o Jacob Adriaensz.

flamenc2

En la visita per les categories que diferencien les pintures d’estil flamenc i holandes exposades a CaixaForum, els assistents viatgen al passat per veure en cada detall de les pintures el realisme de l’època, les històries que expliquen els seus personatges i altres escenes que se surten del cànon habitual de l’època. A més, al llarg de l’exposició es mostra com el segle XVII va significar un canvi en la pintura fins al moment coneguda, els pintors ja no feien encàrrecs, van passar a pintar les seves pròpies obres per ser venudes posteriorment.

A part de l’exposició oberta al públic hi haurà diverses activitats programades com: visites comentades a l’exposició, tots els dissabtes a les 19h en català i els diumenges a les 12h en castellà, amb un preu de 3€; visites per a col·lectius; cafè-tertúlia amb les arts, on després de la visita es parlarà sobre les obres; i visites especialitzades per a públic escolar, públic familiar i altres col·lectius.

flamenc3

A més, s’oferirà un cicle de conferències al voltant de les pintures flamenques i holandeses: el dimecres 10 d’octubre ‘Creació, història i dignitat humana’ a càrrec de la professora d’humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, Eva March; ‘Pintar l’arquitectura’ el dimecres 24 d’octubre a càrrec de la professora d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, Carmen Narváez; ‘La vida quotidiana: del luxe a la minúcia’ a càrrec de la professora d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, Rosa Creixell; i ‘Pintar menjar i beure’ el dimecres 21 de novembre a càrrec del també professor d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, Joan Ramon Triadó.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: