Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Com si fos ahir', l'empremta televisiva de tres artistes

Mariné, Callau i Bassa exposen a la Sala Àgora de Cambrils obres de les col·leccions que decoren els espais de la sèrie de TV3

Els artistes també van participar com a figurants a la sèrie 'Com si fos ahir' de TV3 Els artistes també van participar com a figurants a la sèrie 'Com si fos ahir' de TV3 CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dijous, 06 Setembre 2018 08:07

Els artistes cambrilencs Nuri Mariné i David Callau, juntament amb la barcelonina Carme Bassa, van inaugurar aquest dimarts, 5 de setembre, una exposició amb obres de les col·leccions que decoren els espais de la sèrie de TV3 'Com si fos ahir'. A petició de la responsable d’ambientació de la telenovel·la, els tres artistes van cedir diverses obres que formen part de les col·leccions que ara s’exposen a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils.

La mostra, resultat d’aquesta experiència col•·ectiva, es podrà visitar fins el 10 d’octubre de dilluns a dijous de 8.30 a 15.00 hores i divendres de de 8.30 a 14.00 hores. Els creadors han agraït a l’equip de la sèrie que hagi escollit les seves obres i els hagi permès gaudir d’un capítol més de la seva vida dedicada a la pintura.

Els artistes

Nuri Mariné és graduada en Procediments Pictòrics al Mur per l’Escola d’Art i Oficis de la Diputació de Tarragona, amb una llarga trajectòria artística. Persona molt activa tant en la vessant creativa com en la de transmetre el seu art a través de l’ensenyament. Ha exposat a diferents sales de Catalunya i altres indrets com Madrid, Londres, Oyenhausen (Alemanya) o Tavira (Portugal). És una artista polifacètica i àmplia dins els ventall de l’art amb il·lustracions, pintura, murals i imatges corporatives, entre altres. Ha guanyat el premi de pintura Vila de Cambrils en dues ocasions, 2001 i 2006. Té galeria i taller propi a Cambrils.

David Callau va estudiar pintura a l’escola d’Art de Tarragona i l’especialitat de pintura de Belles Arts a l’Escola Massana de Barcelona. És un artista multidisciplinar, escenògraf en pel•lícules i teatre, constructor d’instal·lacions efímeres i videoart, amb exposicions i obra privada a Països Alemanya, França, Rússia, Bielorússia, Itàlia o Tailàndia. També ha realitzat treballs a multitud de ciutats catalanes i diversos indrets d’Espanya, com per exemple el projecte resident a Saragossa durant quatre anys per l’execució i gravació d’un documental sobre la forma de produir i conviure amb l’art. És l’autor de l’escultura pública de gran format el Pla de les Serenes situada al Mollet del Rec de Cambrils. Té galeria pròpia a Cambrils i Madrid.

Carme Bassa va néixer a Barcelona però viu a Pratdip. Va estudiar a l’Escola Massana, a l’Escola Eina (Rafols Casamada) i a Firenze (Itàlia). És artista pictòrica, però també s’expressa a través de la ceràmica i la fotografia. Ha exposat a múltiples llocs de la ciutat de Barcelona, com la sala d’Art Maragall, Tache Pares o el Pati Llimona, arreu de Catalunya i a ciutats espanyoles com Màlaga, Santa Cruz de Tenerife o Madrid. La seva obra ha traspassat fronteres i ha aterrat a diferents països com França, Alemanya, Itàlia, Panamà i Estats Units en set ocasions. Utilitza la tècnica encàustica tradicional, que barreja cera d’abelles amb diferents resines i pigments. L’atrau la riquesa dels colors ocres i els blaus que evoquen terres i cels de la mediterrània.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: