Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Centre de Lectura de Reus dedica una exposició a l'escultor Joan Roig i Solé

La mostra s'inaugura aquest divendres 11 de maig, a les 20.00 h, a la sala Fortuny, i es podrà visitar fins al 16 de juny

La bella i emblemàtica escultura 'Laboremus', de Josep Roig i Solé La bella i emblemàtica escultura 'Laboremus', de Josep Roig i Solé CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dijous, 10 Mai 2018 18:46

El Centre de Lectura de Reus inaugura aquest divendres 11 de maig, a les 20.00 h, a la sala Fortuny, una exposició que aplega les obres de Joan Roig i Solé que es conserven en diverses col·leccions de la ciutat. L’acte s’inclou en el cicle d’activitats que l’entitat dedica a l’escultor reusenc amb motiu del centenari de la seva mort. L’exposició es podrà visitar fins al 16 de juny.

A l’exposició es podran contemplar les obres de Roig i Solé del mateix Centre de Lectura, de la Fundació Privada Reddis i del Museu de Reus. En total, una trentena d’obres entre escultures, relleus i dibuixos. L’escultor va cedir al Centre de Lectura diverses peces, algunes de les quals s’han pogut conservar tot figurant al costat de les que van ser adquirides per l’entitat o que li van lliurar diversos i generosos donadors, com els bustos de Velázquez, Cervantes, Fortuny o Clavé i la bella i emblemàtica escultura Laboremus.

Joan Roig i Solé també va ser l’autor de panteons i tombes del cementiri de Reus. Per aquesta raó, aquest dissabte, 12 de maig, hi haurà una visita guiada al cementiri per conèixer aquestes obres: els panteons de les famílies Abelló, Casas Bley, Boule i Ardèvol; i la tomba de la família Rué. El disseny de l’escultura Cronos també va ser obra de Roig i Solé. La visita començarà a les 11.00 h i és oberta a tothom. El punt de trobada serà l’entrada general del cementiri.

Ruta guiada sobre Roig i Solé

D’altra banda, es conserven a Reus nombrosos indrets relacionats amb la vida i obra de Joan Roig i Solé. Es podran conèixer amb la ruta guiada que, conduïda per Jaume Massó, tindrà lloc el dijous 17 de maig, a les 18.30 h. La ruta acabarà amb una visita guiada a l’exposició de la sala Fortuny. El punt de trobada serà l’entrada del Centre de Lectura.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: