Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Oberta la convocatòria dels Premis Cultura Vila de Torredembarra d'arts plàstiques

Com a novetats, s'incrementa la dotació econòmica del premi de gravat per a adults -de 1.000 a 1.500 euros- i el premi de fotografia serà de temàtica social

Presentació dels Premis Cultura Vila de Torredembarra en l’àmbit de les arts plàstiques Presentació dels Premis Cultura Vila de Torredembarra en l’àmbit de les arts plàstiques ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA
Art Josep Cartanyà
Dimecres, 21 Març 2018 19:14

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra ha presentat avui la vintena edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra pel que fa a les convocatòries biennals que enguany corresponen als guardons d’arts plàstiques. Durant la presentació, la regidora de Cultura, Núria Batet, ha ressaltat dues novetats destacades en les bases. Per un costat, s’ha incrementat la dotació del premi de gravat en la modalitat per a adults, que passa de 1.000 a 1.500 euros, i per l’altre, s’ha reformulat la temàtica per participar al premi de fotografia, que ha d’abordar temes vinculats a actuacions de l’àmbit social.

La conservadora i membre del jurat del Premi de Gravat Xilogràfic "La Torre de l'Encenall", Mercè Alonso, ha destacat el caràcter internacional d'aquest premi i que és l'únic d'aquesta temàtica que es convoca a Catalunya en les modalitats d'adults, nens i joves.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Jordi Solé, en representació de l'àrea que patrocina el Premi Josep Pujol i Montané d'Escultura, ha destacat que és bo per Torredembarra el treball transversal de les regidories: "Els premis són importants pel turisme de Torredembarra perquè ens obre nous camins per ampliar els coneixements de la ciutat", alhora que ha recordat que hi ha participants de diversos països.

El membre del jurat del Premi Pere Romeu de Pintura, Marta Argentina, ha remarcat que "en aquests temps que vivim els premis són un estímul per als creadors i pensadors".

La regidora de Cultura ha assenyalat que els premis "són interessants per donar a conèixer els personatges que donen nom a cada premi". Batet també ha recordat que les obres premiades passen a formar part de l'Arxiu Municipal i que les finalistes també són objecte d'exposicions durant l'any.

D’aquesta manera, els premis d’arts plàstiques que queden convocats són:

XVIII Premi Pere Romeu de Pintura

Tema lliure. Data límit de presentació: 15 d’octubre de 2018. Dotació: 1.000 €
Membres del jurat: Marta Argentina, Adrià Vernet, Joan Ciuró, Aurora Roig i Jordi Roig. Patrocina: Centaño espectacles.

Descarregar bases de pintura

XVIII Premi Pere Romeu de Fotografia 

Modalitat: arxius digitals. Temàtica: Acció Social (les fotografies hauran d'abordar temes vinculats a actuacions de l'àmbit social: l'exclusió social, la vulneració dels drets humans, les poblacions de refugiades o immigrants, l'acollida i integració social, la cooperació internacional, els col·lectius exclosos, la dinamització comunitària o el treball d'inclusió). Data límit de presentació: 15 d’octubre de 2018. Dotació: 500 €. Membres del jurat: Imma Font, Lluís Milian, Jaume Sellart, Anna Fusté i Rodrigo Sicilia. Patrocina: Regidoria d’Acció Social.

Descarregar bases de fotografia

VIII Premi d’Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d’Escultura

Tema lliure. Data límit de presentació: 15 d’octubre de 2018. Dotació: 1.000 €
Membres del jurat: Roberto Sánchez, Mercè Bessó, Olga Pijuan, Félix Lozano i Pere Bruix. Patrocina: Regidoria de Turisme.

Descarregar bases d'escultura

V Premi Internacional de Gravat Xilogràfic “La Torre de l’Encenall”

Tema lliure. Tècnica: xilografia. Data límit de presentació: 17 d’octubre de 2018.
Membres del jurat: Mercè Alonso, Maria Casas, Francesc Fontbona i Antoni Gelonch.

El premi té tres modalitats:

- Premi de gravat infantil (fins a 12 anys)
- Premi de gravat juvenil (de 13 a 17 anys)
- Premi de gravat per adults

Un únic Premi per modalitat.

- Categoria infantil i juvenil: 200 € en material per gravar i un diploma.
- Categoria adults: 1.500 € i un diploma.
Patrocina: Arxiu Municipal de Torredembarra.

Descarregar bases de gravat xilogràfic

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: