Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu de Valls presenta un documental i un tema musical sobre la transexualitat

El documental i la peça, que es presentaran dissabte 3 de març, a les 12:30h, a la Capella de Sant Roc, giren a l’entorn de les vivències de les vuit persones de gènere lliure que han creat la peça

L'activitat complementa la nova creació 'El vuitè dia' d’Àlvar Calvet, a la capella de Sant Roc de Valls L'activitat complementa la nova creació 'El vuitè dia' d’Àlvar Calvet, a la capella de Sant Roc de Valls AJUNT. DE VALLS
Art Redacció Infocamp
Divendres, 02 Març 2018 08:36

El proper dissabte 3 de març a les 12.30 h, la Capella de Sant Roc, espai d’art contemporani vallenc, acollirà una activitat complementària de la nova creació 'El vuitè dia', d’Àlvar Calvet. Es tractarà de la presentació en públic d’un documental breu que recull les vivències, en forma de conversa, de les vuit persones de gènere lliure (trans o no binari) que han inspirat Calvet per fer realitat aquesta peça artística sobre la identitat de gènere.

Completarà l’acte l’estrena d’una melodia creada a partir de les vuit línies pintades per les persones transsexuals que han col·laborat en el projecte generat sobre la llosa d'alabastre de Sarral, i que ha creat per l’ocasió el músic Jaime de Burgos.

D'aquesta manera, 'El vuitè dia' d’Àlvar Calvet ha volgut plasmar la realitat de la identitat de gènere en el seu projecte a la Capella de Sant Roc i dins el cicle 'Pintura mural', a cura de Pilar Bonet.

L'absis de la capella, espai d'art contemporani

L'actual cicle d'exposicions presenta set artistes que treballen en un context molt determinat: l'absis de la capella de Sant Roc. L'espai semicircular del recinte recupera en aquest cicle d'Art contemporani la seva arquitectura narrativa, a través de les intervencions pictòriques que els artistes executen en directe al mur poligonal. El projecte incideix a l'escenari absidal de la sala per tal de treballar la pintura, el dibuix i el text en noves inscripcions i missatges de caràcter crític. L'absis és una estructura arquitectònica de gran valor icònic, un espai diferencial que en la tradició litúrgica acull elements decoratius en diversos llenguatges i gèneres: retrat, paisatge, text, icones, ornamentació geomètrica, elements simbòlics o escenes historiades.

Els treballs descodifiquen missatges, alteren narratives, juguen amb les lectures visuals o plantegen la seva desobediència. L'art contemporani, entès com aquell que refereix i debat sobre allò que passa al seu entorn, s'expressa en aquest cicle des de la dignitat d'un espai arquitectònic dissenyat per a gestionar en la seva essència simbòlica la imatge d'una autoritat: la responsabilitat social d'una acció des de la creació visual, des de l'art.

Horari d’obertura al públic

L’exposició es pot visitar en l’horari habitual: de dimarts a divendres de 19 a 20.30h, els dissabtes de 12 a 14h i de 19 a 20.30h i els diumenges de 12 a 14h. L’entrada és gratuïta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: