Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Centre d'Art de Tarragona acull l'exposició 'Cos social' de Joan Morey

La intervenció artística es va inaugurar divendres al Tinglado 2 

L’artista Joan Morey; Arantxa Morlius, tècnica de Cultura de la Generalitat; Begoña Floria, tinent d’alcalde i Marta Virgili, cap de Presidència i Relacions Institucionals del Port de Tarragona L’artista Joan Morey; Arantxa Morlius, tècnica de Cultura de la Generalitat; Begoña Floria, tinent d’alcalde i Marta Virgili, cap de Presidència i Relacions Institucionals del Port de Tarragona MAURI FERNÁNDEZ
Art Redacció Infocamp
Dissabte, 20 Gener 2018 11:07

Aquest divendres, 19 de gener, s’ha inaugurat l’exposició 'Cos Social [Lliçó d’anatomia]' de Joan Morey al Centre d’Art de Tarragona a l’espai Tinglado 2. L’obra estarà exposada del 19 de gener fins al 16 de març de 2018. 'Cos Social [Lliçó d’anatomia]' va ser la proposta guanyadora de la 3a edició del Premi de Videocreació, una coproducció entre la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica i LOOP Barcelona.

El projecte, concebut com una video-performance, examina la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental i el seu desencadenant en l’àmbit de la performance artística. Des d’una revisió dels enfocaments teòrics de la sociologia del cos, el projecte reactivarà les lliçons d’anatomia en la pintura barroca.

L’espai triat per la recreació d’aquesta lliçó d’anatomia ha estat l’amfiteatre anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, gravada a la Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, una de les sales dedicades a l’estudi quirúrgic des de l’any 1762 a Barcelona i considerada una de les instal·lacions més ben conservades d’Europa.

Publicitat