Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 709

El Museu de Reus renova la sala permanent d’artistes reusencs i hi incorpora l’escultura

La renovació del discurs expositiu també inclou dues obres de Joaquim Mir cedides pel MNAC

La sala permanent d’artistes reusencs comptarà amb 95 obres, entre les quals destaquen nou peces escultòriques dels artistes Modest Gené i Joan Rebull La sala permanent d’artistes reusencs comptarà amb 95 obres, entre les quals destaquen nou peces escultòriques dels artistes Modest Gené i Joan Rebull ISABEL MARTÍNEZ
Art
Divendres, 15 Desembre 2017 16:31

Posada al dia i renovació en profunditat de la sala permanent d’artistes reusencs al Museu de Reus que a partir d’ara comptarà amb un total de 95 obres, entre les quals destaquen nou peces escultòriques dels artistes Modest Gené i Joan Rebull. “La Capitalitat de Reus és una bona ocasió per posar al dia i en valor” aquest espai museístic, ha destacat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, qui ha assenyalat que “faltava culminar la revisió i actualització”. A banda de la incorporació de peces escultòriques i l’ampliació de l’espectre cronològic del relat expositiu fins el 1939, una de les principals novetats de l’espai és la incorporació de dues pintures del pintor Joaquim Mir, cedides en dipòsit per part del MNAC. Segons el director del Museu de Reus, Marc Ferran, aquests dos paisatges de Maspujols exemplifiquen la influència de l’artista en el paisatgisme local que també es va manifestar en autors com el malaguanyat Hortensi Güell.

En paraules de Caelles, el nou discurs expositiu “mostra la grandesa d’aquestes obres d’art” que, al seu parer, són de les més importants que es conserven a Catalunya. Dividida en quatre àmbits diferents (L’aprenentatge; L’artista consolidat; La modernitat i Paisatge i Volum), la sala permanent renova el discurs pèro també “contextualitza” el moment en què els artistes van realitzar les obres tot destacant si van realitzar la seva carrera fora de la ciutat i les relacions que hi van mantenir o van desenvolupar-la a Rejus. La renovació de l’espai encara està pendent d’una darrera obra, 'La núvia', de Josep Tapiró que, actualment, forma part d’una exposició itinerant i, en un futur, s’enriquirà amb noves obres com, per exemple, Joan Roig i Solé.

Olis, aquarel·les, dibuixos, escultures, …d’autors com Marià Fortuny, Baldomer Galofre, Josep Llovera, Josep Tapiró, Domènec Soberano, Ramir Rocamora, Hortensi Güell, Joaquim Mir, Tomàs Bergadà, Joan Rebull i Modest Gené són algunes de les peces que a partir d’aquest dijous es poden contemplar en aquesta sala permanent renovada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: