Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu de Valls impregna la Capella de Sant Roc d'art contemporani

El cicle 'Pintura mural' vol reinterpretar l'espai de l'absis de la Capella de Sant Roc amb intervencions d'art contemporani

Els artistes del cicle 'Pintura mural' reinterpreten l'espai de l'absis de la Capella de Sant Roc amb intervencions d'art contemporani Els artistes del cicle 'Pintura mural' reinterpreten l'espai de l'absis de la Capella de Sant Roc amb intervencions d'art contemporani CAPELLA SANT ROC
Art Redacció Infocamp
Dissabte, 01 abril 2017 10:34

Aquest dissabte 1 d'abril s'inaugura una nova intervenció d'art contemporani a la Capella de Sant Roc  de Valls, amb la peça titulada 'Obra aprobada con fecha 13-12-72 para su utilización en Educación General Básica' i obra de l'artista Txe Roimeser. L'acte serà el tret de sortida a la nova obra d'art dins del cicle 'Pintura mural', comissariat per Pilar Bonet.

La nova intervenció

'Obra aprobada con fecha 13-12-72 para su utilización en Educación General Básica' utilitza la paret de l’absis de la Capella de Sant Roc de Valls per, mitjançant la seva reactivació com espai comunicatiu, posar en qüestió metodologies, codis i tècniques aplicades en l’ensenyament de l’escriptura durant els anys ‘70 a Espanya.

Es presenta com una acció que reprodueix l’execució dels exercicis de cal·ligrafia dels quaderns 'Campanillas' directament sobre la paret, marcant-la d’aquesta manera amb frases i paraules que remeten a una ideologia colonialista i catòlica. Tanmateix, i fent incís en l’obligació imposada des de l’església d’escriure amb la mà dreta, la finalitat de l’acció i de l’exercici en si és aprendre a escriure amb la mà esquerra. Així doncs, per mitjà de l’apropiació i la usurpació dels codis utilitzats per adoctrinar als alumnes, arribar a adquirir una nova habilitat en un cos dretà, fent intrusisme a l’espai i utilitzant des de l’errorificació una tecnologia de normalització.

El cicle 'Pintura mural'

L'actual cicle d'exposicions es basa en l'espai de l'absis de la capella de Sant Roc. Aquesta zona semicircular del recinte recupera en aquest cicle d'art contemporani la seva arquitectura narrativa, a través de les intervencions pictòriques que els artistes executaran en directe al mur poligonal. El projecte incideix a l'escenari absidal de la sala per tal de treballar la pintura, el dibuix i el text en noves inscripcions i missatges de caràcter crític. L'absis és una estructura arquitectònica de gran valor icònic, un espai diferencial que en la tradició litúrgica acull elements decoratius en diversos llenguatges i gèneres. Els treballs descodifiquen missatges, alteren narratives, juguen amb les lectures visuals o plantejen la seva desobediència.

Horari d'obertura al públic

L'exposició es podrà visitar en l'horari habitual: de dimarts a divendres de 19h a 20.30h, dissabtes de 12h a 14h i de 19h a 20.30h i diumenges de 12h a 14h. L'accés és gratuït.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: