Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell presenta el seu primer Festival Internacional de Ceràmica

FangArt aproparà als ciutadans el món de la ceràmica

Imatge d'una peça de ceràmica raku Imatge d'una peça de ceràmica raku CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dimarts, 17 Gener 2017 12:29

El Vendrell acollirà la primera edició del FangArt durant els dies 17 i 18 de juny al barri de Sant Salvador. El Festival Internacional de Ceràmica pretén ser un aparador de ceramistes d’arreu del món, per apropar-los als ciutadans i ciutadanes mitjançant exposicions, vendes i la diverses activitats per a adults i infants.

El certament, que comptarà amb una vintena de parades, està plantejat com un festival anual, que es celebrarà cada mes de juny al barri vendrellenc, un espai que s’ha escollit per comptar amb la presència d’equipaments municipals com l’Auditori Pau Casals o la Vil·la Casals i alhora per la voluntat de l’Ajuntament de descentralitzar l’oferta cultural del municipi.

La regidora de Cultura, Eva Mª Sarramià ha detallat que cada any totes les activitats programades giraran al voltant d’una mateix temàtica. Aquest any, el protagonista serà el raku, una tècnica decorativa utilitzada en ceràmica que té els seus orígens en les civilitzacions japonesa i xina.

El passeig marítim Joan Reventós ha estat el lloc escollit per a la ubicació de la vintena de paradetes de ceramistes, on també es realitzarà un espectacle de raku a càrrec del grup Ignició. L’activitat de ceràmica budista començarà a primera hora del matí amb una gran construcció de fang i acabarà durant la posta de sol amb una encesa “espectacular”.

D’altra banda, el Museu Pau Casals acollirà una exposició de la ceramista francesa Brigitte Long i, als seus jardins, s’hi celebrarà un concert amb instruments de terrissa, a càrrec de la Banda de Música La Galera. A més, a l’Auditori del compositor català es farà una altra exposició de raku i, a la plaça de Sant Salvador, s’oferiran activitats entorn la ceràmica per a petits i grans.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: