Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les famílies de Bonavista, reallotjades d'emergència

L’Ajuntament de Tarragona reallotja a l’hotel Urbis tres famílies de l’edifici amb perill d'esfondrament, que després aniran a un pis d’emergència

Famílies de l'edifici malmès de Bonavista, el passat cap de setmana, recollint les seves coses. Famílies de l'edifici malmès de Bonavista, el passat cap de setmana, recollint les seves coses. ACN.
Veïnatge Josep Cartanyà
Dilluns, 05 Desembre 2016 17:44

Els afectats reclamen un pis de lloguer social perquè asseguren que el problema ve del terra

L’Ajuntament de Tarragona reallotjarà fins dimecres tres de les cinc famílies desallotjades de l’edifici del número 14 del carrer Disset de Bonavista que tenia perill d’ensorrament a l’hotel Urbis. Les altres dues van rebutjar l’oferiment i van preferir acollir-se a l’ajuda de familiars i amics a l’espera d’una solució definitiva, que no es descarta que sigui la d’un lloguer social. La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha confirmat avui que, a partir de dimecres, dues d’aquestes famílies seran reallotjades en un habitatge d’emergència que té l’Ajuntament i, entre divendres i dilluns, traslladaran la tercera.

Però la presidenta de l’escala, Carmen Castillo, ha reclamat a l’Ajuntament “que ho solucionin amb un lloguer social o amb subvencions per arreglar l’immoble, però que no ens deixin tirats”. Segons Castillo, “l’origen del problema no es troba en l’estructura del bloc, sinó en el moviment de terra” i assegura que l’Ajuntament “no ho vol reconèixer per escrit”. Les cinc famílies afectades es queixen que el consistori no els ha informat si es farà algun tipus d’actuació al bloc. Les famílies han anunciat que es concentraran a les portes de l’ajuntament el proper dimecres 7 de desembre al matí per reclamar un lloguer social.

De moment, els serveis tècnics municipals han encarregat un estudi geotècnic que determinarà quin és el grau de responsabilitat de les cinc famílies propietàries dels pisos afectats. Com a mesura de seguretat, l’Ajuntament tapiarà els habitatges per evitar furts i comprovarà com estan els edificis colindants. Castillo ha advertit que si el seu bloc cedeix, també ho farà un altre edifici del carrer Un.

Dels avisos i les esquerdes al desallotjament

L’any passat, van aparèixer a l’immoble de Bonavista les primeres esquerdes i es van haver d’apuntalar alguns pisos. Els serveis tècnics municipals van visitar l’immoble a l’estiu, però un cop van comprovar la urgència, l’arquitecte va reclamar al setembre que es desallotgés l’edifici de forma immediata. Primer es van apuntalar dos pisos i uns baixos d’urgència, però les esquerdes es van ampliar, fins que, divendres passat, l’Ajuntament va donar 72 hores a les famílies per recollir les coses i desallotjar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: