Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns del Parc Francolí critiquen que el mapa acústic no recull la realitat del barri

Un cop examinat el document, l'AV Parc Francolí afirma que cap de les mesures realitzades per a la creació del mapa recullen la zona, com ara l'escola Tarragona o la distància amb l'A-7

L'AV Parc Francolí diu que en les mesures realitzades per fer el mapa no s'ha tingut en compte l'Escola Tarragona i altres edificis de la zona L'AV Parc Francolí diu que en les mesures realitzades per fer el mapa no s'ha tingut en compte l'Escola Tarragona i altres edificis de la zona CEDIDA
Veïnatge Josep Cartanyà
Divendres, 16 Març 2018 17:33

El mapa de capacitat acústica aprovat aquest divendres per l'Ajuntament de Tarragona no ha convençut massa als veïns del Parc Francolí. Després d'analitzar el document, l'AV Parc Francolí ha criticat que "cap de les mesures realitzades per a la creació del mapa recullen la nostra zona" i, particularment, es queixen que "no es té en compte ni l'escola, ni la llar d'infants, ni tampoc la distància amb l'A-7", lamenta Roser Barrio, portaveu de l'associació de veïns. 

Com a exemples, els veïns diuen que el riu Francolí hauria d'entendre's com una zona prioritària o que la zona de l'Escola Tarragona "hauria de tenir uns límits d'entre 45-55 db". Alhora, adverteixen que els edificis del carrer Jaume Vidal i Alcover i de l'escola es troben dins d'una àmplia zona de soroll. En aquest sentit, els veïns diuen que els mapes de superació acústica de dia no recullen l'afectació dels edificis d'aquest carrer i que "només recullen l'Escola Tarragona perquè el mapa de soroll la situa a 70db".

Per tot plegat, l'AV Parc Francolí exigeix a l'equip de govern que s'afefeixi correctament la zona del Parc Francolí al mapa acústic de la ciutat. Al mateix temps, demanen que es facin les actuacions pertinents a la zona per tal d'instal·lar les pantalles acústiques i, així, disminuir el soroll constant produït pel trànsit de l'A-7, tot i que són conscients que aquesta darrera és una competència del Ministeri de Foment.

El mapa acústic

Segons recull l'ACN, el mapa estableix els límits d'immissió sonora en les diferents zones del municipi en diverses franges del dia tenint en compte els usos del sòl que figuren al Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM). Durant l'any passat es van realitzar diverses tasques per conèixer la situació acústica del territori i caracteritzar el soroll existent a la ciutat. Entre d'altres aspectes, es va recollir informació corresponent a les infraestructures que discorren per la ciutat i es van efectuar mesuraments acústics en diverses zones.

Amb la informació recollida s'ha realitzat una cartografia sonora aproximada de la ciutat, un mapa de soroll, corresponent als diferents períodes horaris. En base a aquesta informació i als usos del sòl definits al POUM, s'ha classificat la ciutat en zones acústiques de sensibilitat acústica alta, mitja i baixa. Un cop definits els dos mapes es va realitzar un creuament de les dades dels dos documents per tal d'elaborar el mapa de superacions acústiques de la ciutat. En resum, l’estudi inclou el mapa de soroll de Tarragona, el mapa de capacitat acústica i el mapa de superacions estimades.

Període d'al·legacions

Després que el plenari aprovi el document, s’exposarà al públic per si es presenten al·legacions i, una vegada aquestes estiguin resoltes, caldrà aprovar-lo definitivament perquè entri en vigor. El regidor de Territori, Josep Maria Milà, ha manifestat que el mapa de capacitat acústica serà una guia del model acústic que s’ha de seguir en cada zona de la ciutat i permetrà adoptar les mesures adients i correctores per tal que no se superin els límits establerts.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: