Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns demanen la retirada definitiva del transformador de l’Escola Torreforta

No entenen que els treballs iniciats per arreglar el pati no preveuen enderrocar el vell transformador per manca de permís de l’Incasòl, propietari del terreny i del transformador

L'estructura del vell transformador, situat al pati de l'escola, pateix aluminosi i té diversos cables penjant L'estructura del vell transformador, situat al pati de l'escola, pateix aluminosi i té diversos cables penjant J.CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Divendres, 29 Desembre 2017 19:39

Les màquines de l’Ajuntament de Tarragona encarregades de millorar i urbanitzar el terreny del pati de l’Escola Torreforta van entrar ahir per iniciar els treballs, aprofitant l’aturada per vacances del centre escolar. El que havia de ser una bona notícia pels veïns de la plaça Primer de Maig i dels voltants –després de la llarga reivindicació per l’estat de deixadesa en què es trobava el pati de l’escola- es va convertir en un malson, quan alguns veïns van comprovar que les màquines no tenien cap intenció de tocar el vell transformador ubicat dins del pati: “La sorpresa me l’he emportat quan he sabut que l’Incasòl ha donat permís per fer el patí, però no per enderrocar el transformador”, explica Modesto Pallejà, president de l’AV Plaça Primer de Maig i Voltants. I és que els veïns no entenen de cap de les maneres que l’Institut Català del Sòl- propietari del terreny i de l’aparell- hagi cedit al consistori el terreny per fer la neteja i no per retirar el transformador.

Els veïns sospiten que l’Incasòl hauria utilitzat la presència del vell transformador com a moneda de canvi per negociar amb l’Ajuntament el traspàs de terrenys per poder edificar habitatges de protecció oficial. Pallejà es mostra indignat: “Que negociïn el que vulguin però els veïns i l’escola no tenim la culpa d’això”, alhora que ha alertat del perill que suposa per als escolars la presència d’un transformador vell al mig del pati: “Hi ha cables penjats i l’estructura que envolta el transformador pateix aluminosi, té forats a les parets i és un cau de brutícia, amb tifes de gossos i un reclam per les rates”, detalla Pallejà.

Des de l’associació de veïns han reclamat de manera enèrgica “que treguin el transformador vell i retirin els cables de l’escola, no poden fer les coses a mitges”. Els veïns demanaran explicacions a l’Incasòl i al regidor d’Urbanisme de Tarragona, Josep Maria Milà, i amenacen amb “convocar mobilitzacions i les reivindicacions que facin falta”. De moment, ja han demanat el suport d’altres entitats com la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), que s’ha posat a disposició dels veïns de Torreforta pel que faci falta.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: