Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més pobresa energètica del prevista al barri de Campclar

El projecte veïnal ’A-porta’ conclou que l’Ajuntament només havia detectat un 5% dels pisos amb necessitats / Els picaportes alerten dels nombrosos casos de solitud observats

L’equip de picaportes, aquest migdia, al local de l’AV de Campclar de Tarragona L’equip de picaportes, aquest migdia, al local de l’AV de Campclar de Tarragona JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimarts, 10 Octubre 2017 16:22

Des del passat mes de juliol, quatre veïns de d’orígens diversos o picaportes visiten habitatges del barri tarragoní de Campclar amb l’objectiu d’assessorar porta a porta els seus propis veïns i veïnes en matèria de pobresa energètica. De les 519 visites programades, el projecte veïnal 'A-porta' ja ha visitat 306 domicilis i ha realitzat 157 entrevistes. El president de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), -impulsora del projecte-, Jordi Giró, ha destacat que s’ha complert un dels objectius com era l’apoderament dels veïns: “Ens hem guanyat la seva confiança i hem pogut entrar a casa seva i trencar el seu aïllament”. En aquest sentit, Giró ha remarcat la inestimable col·laboració de l'AV Campclar, que ha aplanat el camí per facilitar la tasca dels picaportes.

Un dels primeres resultats que es desprèn ha estat, segons Giró, que “només un 5% de les famílies amb necessitats relatives a la pobresa energètica estaven detectades pels serveis socials municipals”. Per això reclamen la participació de l’Ajuntament de Tarragona en el projecte i, així, "poder sumar esforços". Les entitats veïnals han assegurat que estan fent tot el possible per obtenir la col·laboració dels Serveis Socials municipals. El director dels serveis territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona, també ha alertat dels nombrosos casos greus de solitud observats en persones grans del barri.

Casa per casa, porta a porta

La tasca diària dels picaportes no és fàcil. El més complicat, sens dubte, ha estat "trencar el gel" i guanyar-se la confiança dels veïns visitats. La coordinadora del projecte, Noèlia Boscar, ha exlicat que en el porta a porta s’informa aquestes famílies de les bonificacions a les que poden accedir per rebaixar l’import dels rebuts de l’aigua, el llum o el gas; es detecten quins són els hàbits de consum per tal de millorar-los o si hi ha algun servei facturat que no estiguin utilitzant i, finalment, en quines condicions es troba l’habitatge visitat. Pel que fa a aquelles famílies que prefereixen no obrir la porta de casa seva, se sospita que, en la majoria dels casos, és perquè obtenen el subministrament utilitzant mètodes poc ortodoxos.

L’A-Porta és una iniciativa de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) que compta amb el suport de l’AV de Campclar, la Federació de Veïns de Tarragona (FAVT) i la Generalitat de Catalunya, que s’han reunit avui en la comissió de seguiment del projecte. Els promotors del projecte no descarten donar-li continuïtat més endavant amb noves propostes, segons les necessitats detectades.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: