Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Conflicte veïnal per una terrassa a Reus

Un despreniment de façana va causar desperfectes en un vehicle estacionat

Part de la façana malmesa al número 3 del carrer Alt de Sant Josep de Reus Part de la façana malmesa al número 3 del carrer Alt de Sant Josep de Reus ENRIQUE CANOVACA
Veïnatge Enrique Canovaca / Reusdigital.cat
Diumenge, 13 Agost 2017 11:15

La intervenció dels Bombers de la Generalitat, el 22 de juny, pels danys provocats en un vehicle estacionat al carrer Alt de Sant Josep de Reus amaga una llarga disputa veïnal per l’ús inadequat d’una terrassa, situada al número 3 del mateix vial. Els membres d’aquesta comunitat de veïns van denunciar dies enrere que el despreniment de la façana que va malmetre el vehicle va ser provocat per uns arbres plantats a la terrassa del seu edifici, un espai, però, que és d’ús exclusiu d’un veí d’una altra comunitat. Per tant, mentre que els inquilins del número 3 no poden accedir a la terrassa que tenen al damunt sí que s’han de fer càrrec del manteniment d’aquesta. El cas està pendent de resolució al jutjat número 1 de Reus i l’Ajuntament ha obert un expedient que obliga la comunitat a reparar la façana, amb un pressupost de 25.000 euros.

“Des de l’any 2012 denunciem davant dels òrgans competents el perill que té el mal ús que fa el veí d’una altra comunitat que té ús privatiu de la terrassa del nostre edifici. Aquest home ha plantat des de fa anys, sense notificar a la nostra comunitat, un xiprer i altres arbres en una torreta que es troba a terra i molt pròxima a la paret que dona a la façana exterior”, van exposar els veïns. “Ens sentim indefensos, ja que mentre que fa cinc anys que denunciem aquests fets, seguim sent nosaltres els responsables legals dels danys produïts o que es puguin produir”, van lamentar. El mes de juliol es va celebrar un judici per l’ús privatiu de la terrassa, amb l’objectiu de comprovar com aquest veí va arribar a obtenir aquest dret als anys vuitanta i reclamar-li el cost dels danys provocats. Davant del jutge, l’home hauria comentat que ell va fer una sol·licitud l’any 1987 per plantar els arbres a l’Ajuntament de Reus i que van passar cinc anys sense que cap veí digués res.

Ara per ara, però, la comunitat pagarà la instal·lació d’una xarxa de protecció de la façana, i el consistori ha obert un expedient que obliga la comunitat a pagar la reparació de la façana. Els veïns reclamen a l’Ajuntament una moratòria en l’aplicació de l’expedient i li reclamen que s’esperi a conèixer la resolució judicial.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: