Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nova onada de robatoris als barris de Llevant de Tarragona

Els veïns de Monnars-Solimar denuncien que es produeix un robatori per cada tres residències

Vidres trencats després d'un robatori comès aquest juliol a casa d'una veïna de la urbanització Monnars-Solimar de Tarragona Vidres trencats després d'un robatori comès aquest juliol a casa d'una veïna de la urbanització Monnars-Solimar de Tarragona AV MONNARS-SOLIMAR
Veïnatge Josep Cartanyà
Dimecres, 26 Juliol 2017 08:21

Els veïns de la urbanització Monnars-Solimar, a la zona de Llevant de Tarragona, estant vivint aquest estiu una autèntica “psicosi”, tal com la defineix, Elvira Vidal, presidenta de l’associació de veïns. En els últims tres anys, afirmen que han patit més de 50 robatoris, -una mitjana d’un per cada tres cases-, tenint en compte que només hi resideixen uns 180 veïns.

Vidal explica que els han robat a totes hores i en totes les modalitats possibles: “Entrant quan érem a casa, amb un esprai per adormir-nos, amb alarma o sense alarma, a les platges, sigui al migdia, a la tarda o de nit”. Com a exemples recents, Vidal Monnars-Solimar recorda el cas d’una veïna “que mentre estava banyant i donant de sopar als seus dos nens petits, va sentir com entraven per la porta d de la cuina. Això l’ha marcat moltíssim”. La mateixa presidenta de l’AV Monnars-Solimar va ser objecte fa pocs dies d’un robatori a casa seva mentre es trobava al centre cívic Llevant. A causa de l’absència de presència policial, els veïns es veuen obligats a vigilar a vehicles o persones desconegudes: “A vegades et trobes, al matí, una parella sospitosa passejant pel bosc, a la tarda, a la platja, i després apareix una cartera buida o una bossa de ma llençada al bosc”, explica Vidal.

L’associació de veïns considera que els barris més afectats per robatoris a Llevant són Boscos, Cala Romana, la Móra-Tamarit i Monnars-Solimar. A més, la proximitat de les residències amb el bosc fa que els lladres puguin amagar-se i fugir sense dificultats. L’altre problema, diu Vidal, és que “els lladres tenen temps suficient de fer la seva feina ja que els Mossos acostumen a trigar uns vint minuts en arribar a la urbanització”. A l’estiu, el risc de robatoris augmenta a la zona, ja que no es poden controlar com a l’hivern a causa de la saturació de vehicles mal aparcats que fan que els veïns no puguin distingir o identificar aquells que semblin sospitosos.

Per tot plegat, els veïns demanen presència policial o de patrulles de Guàrdia Urbana o Mossos d’Esquadra circulant perquè, almenys, “tinguin l’efecte dissoassori que necessitem”, proposa Vidal. Els veïns no descarten presentar un projecte per a la instal•lació de càmeres a les entrades i accessos a la urbanització.

Campanya d’Estiu

En la darrera Junta de Local de Seguretat de Tarragona, de la mateixa manera que en anys anterior, la Guàrdia Urbana va presentar la Campanya d’Estiu, adreçada a la vigilància de la franja litoral del terme municipal (platges i urbanitzacions de Llevant), en col·laboració amb altres cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Agents Forestals i Rurals, Protecció Civil i Creu Roja, amb l’objectiu de donar seguretat als usuaris de les platges i protegir el medi natural i determinades zones protegides (Bosc de la Marquesa), així com mantenir un control sobre les diferents activitats que es realitzen en les platges.

Sembla ser, però, que la campanya no ha tingut els efectes desitjats a la urbanització de Monnars-Solimar, tal com demostra la nova onada de robatoris denunciada pels veïns.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: