Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Estiu als Barris: màgia, cinema i escuma per a tothom

La FAVT refresca tots els indrets de Tarragona amb una proposta que es consolida entre les associacions de veïns

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) ofereix festa i diversió per a tothom amb el programa 'Estiu als Barris' La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) ofereix festa i diversió per a tothom amb el programa 'Estiu als Barris' MARC MOLINA
Veïnatge Marc Molina
Dijous, 06 Juliol 2017 23:48

Un any més, la Federació d'Associacions Veïnals de Tarragona (FAVT) organitza 'Estiu als Barris', una projecte per a tothom on la cohesió social és el principal objectiu. Durant el mes de juliol, la federació porta a tots els indrets de la ciutat una festa amb un canó d'escuma, un espectacle amb el Màgic Manu i una sessió de cinema a la fresca amb la darrera película de la saga 'Ice Age'. La proposta, que enguany arriba a quarta edició, es consolida arribant a disset associacions diferents.

Les associacions de veïns del Parc Francolí i de Plaça Primer de Maig Torreforta, recentment constituïdes i adherides a la FAVT, van poder gaudir per primera vegada d'aquesta festa adreçada a grans i petits. El passat dimecres, la furgoneta de la Federació es va desplaçar fins el Parc del Francolí, on centenars de veïns van gaudir d'una tarda plena d'escuma i màgia. "Fa tres mesos que ens hem constituït com a Associació de Veïns, i no volíem desaprofitar aquesta oportunitat d'oferir als nostres veïns una festa com aquesta" explica el president de L'AV del Parc del Francolí, Jordi Miguel. 

Els mateixos veïns avalaven aquesta decisió d'adherir-se a la FAVT, com comenta un veí de la zona, Daniel Egea. "Teníem ganes de constituir-nos, per poder fer més força conjuntament. La FAVT, amb el seu president al capdavant, sempre ens ha recolzat durant tot em procés. D'altres veïns, com la Montse Llaberia desconeixien el pas que havia donat la seva associació de veïns. "M'he assabentat avui que formem part de la FAVT, acció que trobo perfecte, perque tot el que sigui fer vida al carrer i socialitzar-nos és molt positiu". 

L'endemà, la FAVT va tornar a sortir al carrer per desplaçar-se fins la plaça Primer de Maig de Torreforta. El president de L'AV Plaça Primer de Maig de Torreforta, Modesto Pallejà, valorava positivament la tasca de la FAVT: "des de que estem a la federació veiem que s'han fet moltes coses pel barri, no només amb festes i quedades, sino amb reunions sobre temes de seguretat i urbanisme". Per la seva banda, el mag Màgic Manu explicava en què consisteix l'espectacle que ofereix un cop acabada la festa de l'escuma. "Fem màgia participativa i humor visual, on intentem que tant petits com grans passin una bona estona" comentava el Màgic Manu. No és la primera vegada que l'artista tarragoní col·labora amb la FAVT, ja que va estar present en la primera edició l'any 2014. "Estiu als Barris es una forma de donar igualtat a tots els barris de la ciutat. És una gran iniciativa que permet que els veïns es reuneixin i passin temps junts" sentenciava el mag. 

El calendari

Accions com aquesta de la FAVT permeten dinamitzar els barris més enllà de les seves Festes, oferint un espai i unes activitats per fomentar el veïnatge inclusiu, on tothom pugi dir la seva. Els pròxims barris que visitarà la furgoneta de la Federació serán Sant Salvador (10), El Pilar (11), Bonavista (12), Camp Clar (12), Torrenova (17), Floresta (18), Parc Riu Clar (19), Camp Clar (20), Sant Pere i Sant Pau (24), La Granja (25), Buenos Aires (26) i L'albada (27)

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: