Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Recel amb la nova empresa mixta d’aigües del Vendrell

L’oposició i els veïns del Vendrell demanen informes jurídics que avalin el sistema

Alumnes d'una escola del Vendrell visiten Aigües de Tomoví Alumnes d'una escola del Vendrell visiten Aigües de Tomoví EL PUNT AVUI
Veïnatge Cati Morell / Taempus
Dimecres, 14 Juny 2017 07:49

El portaveu de l’associació veïnal Xarxa Vendrellenca, Antonio García Leal, va fer públic ahir un comunicat en el qual es posiciona obertament a favor dels grups municipals de Som Poble, Sí Se Puede i ERC, pel que fa a la constitució de la nova empresa mixta d’aigües entre l’Ajuntament del Vendrell i l’empresa FCC-Aqualia.

García Leal considera importantíssim que el govern local presenti informes jurídics que avalin la constitució de la nova empresa, on els tècnics municipals garanteixin la viabilitat de la fórmula proposada pel govern.

El representant de les associacions de veïns adverteix que “la constitució de la nova empresa mixta comporta l’acceptació d’un préstec de cinc milions d’euros que rep la part pública de mans de l’empresa FCC-Aqualia, que va a parar a les arques de l’Ajuntament i que s’haurà de tornar durant els 25 anys vinents”.

Segons el comunicat de la Xarxa Vendrellenca, la ciutat no es pot permetre trobar-se d’aquí a uns anys amb una nova sentència que posi en qüestió la constitució de l’empresa, ja que el poble es trobaria amb un deute que seria inassumible. Garcia Leal creu que l’Ajuntament hauria de fer tot el possible per evitar novament situacions que deixin el Vendrell en una altra situació crítica, i considera que els avals jurídics dels tècnics municipals són la millor garantia.

El debat arribarà al ple de juny

Els grups municipals de Som Poble, Sí Se Puede i ERC van anunciar fa uns dies que presentaran una moció al ple del mes de juny per intentar aclarir la fórmula utilitzada per ala constitució de la nova empresa mixta d’aigües, formada per l’Ajuntament del Vendrell i l’empresa FCC-Aqualia. L’objectiu dels tres grups de l’oposició és posar sobre la taula la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre la constitució de l’empresa Aigües de Tomoví i obrir un debat sobre la conveniència de continuar apostant per aquest sistema de gestió, tenint en compte la situació econòmica i que l’Ajuntament ha de fer front a un pla d’estabilitat pressupostària.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: