Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els veïns de Torreforta demanen enderrocar un vell transformador

Alerten del perill de la instal•lació per la seva proximitat amb l’Escola Torreforta, mentre Endesa i l’Ajuntament miren de saber qui en té la responsabilitat

Concentració veïnal dijous passat a Torreforta per demanar la retirada del vell transformador Concentració veïnal dijous passat a Torreforta per demanar la retirada del vell transformador JOSEP CARTANYÀ
Veïnatge Josep Cartanyà
Dissabte, 10 Juny 2017 12:01

Una cinquantena de veïns i comerciants es van concentrar dijous passat per demanar l’enderroc d’un transformador vell situat al carrer Ebre, al barri tarragoní de Torreforta. El president de l’AV Primer de Maig, Modesto Pallejà, explica que ja fa 12 anys de la presència d’aquest transformador i que el detonant de les queixes es va produir en veure que “el novembre passat, quan Endesa van instal•lar un transformador nou, no van retirar l’antic”.

Segons els veïns, Endesa no ha retirat el transformador perquè encara no ha obtingut el permís de l’Ajuntament de Tarragona, mentre que el consistori –quan volia regularitzar la situació- es va adonar que els terrenys eren propietat de l’Incasòl de la Generalitat. Sigui com sigui, sis mesos després, el transformador segueix allí i, per aquest motiu, els veïns i comerciants del barri han demanat una reunió a tres bandes amb l’equip de govern i la companyia a fi efecte de trobar una solució. Si no és així, “no descartem accions més contundents que la d’avui”, advertia Pallejà.

Però la raó principal que motiva la urgència de la retirada d’aquesta instal•lació és el perill que comporta per estar al costat de l’Escola Torreforta. Herman Pinedo Sánchez, membre de Vamos Tarragona, -un altre col•lectiu que dona suport a les reivindicacions veïnals-, alerta que “aquest transformador conté pirolino, un refrigerant tòxic que s’utilitzava als transformadors d’abans”, a la vegada que recorda que “també hi ha cables penjats que s’haurien de soterrar”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: