Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Camp Clar participarà en un projecte pioner contra la pobresa energètica

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya presenta ’A-Porta’, que seleccionarà deu veïns del barri per assessorar les famílies en temes de consum de llum, gas i aigua

Camp Clar serà el primer barri del Camp de Tarragona on es desplegarà el projecte pioner 'A-Porta' Camp Clar serà el primer barri del Camp de Tarragona on es desplegarà el projecte pioner 'A-Porta' JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Veïnatge Josep Cartanyà
Dissabte, 18 Març 2017 13:45

El barri tarragoní de Camp Clar participarà enguany en el desplegament del projecte contra la pobresa energètica A-Porta, que serà pioner al Camp de Tarragona. L’anunci s’ha fet públic avui durant la 32a assemblea de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) celebrada al centre cívic de Sant Salvador de Tarragona, i que ha reunit representants veïnals de tot el país. El programa -pioner al Camp de Tarragona- consistirà en fer un porta a porta entre un miler d’habitatges de Camp Clar per informar a les famílies sobre com millorar l’eficiència energètica de les seves llars: “Anem casa per casa per ajudar a tothom en aspectes sobre el consum d’aigua, gas i llum”, explica Alba Gómez, gerent de la CONFAVC i responsable del projecte.

Però sens dubte, la principal característica que diferencia l’A-Porta d’altres projectes és que són els mateixos veïns del barri -o Picaportes- els que s’encarregaran del porta a porta. El president de la CONFAVC, Jordi Giró, ha explicat que, a Camp Clar, s’escolliran persones “compromeses, activistes, solidàries o voluntàries, que coneguin la realitat del barri”. A més, seran de diversos orígens i cultures a fi efecte d’establir vincles amb tota la comunitat. El programa seleccionarà deu veïns, els capacitarà en temes de consum energètic i comunicació i els oferirà un contracte de 20 a 25 hores mensuals. Properament, els impulsors de l’A-Porta es reuniran amb entitats socials, veïnals, culturals i de comerciants del barri i, entre juliol del 2017 i gener del 2018, es farà el porta a porta a les cases.

Per la seva banda, el president de l’AV Camp Clar, Jesús Espejo, ha rebut bé la iniciativa, si bé adverteix que, lamentablement,“hi ha problemes molt més greus al barri com l’ocupació il·legal de pisos o la convivència amb els delinqüents que intimiden la gent gran”.

Projecte inspirat en París i aplicat a Barcelona

El projecte A-Porta, presentat en el marc del Pla de Treball del 2017, està inspirat en un servei contra la pobresa energètica impulsat pel programa francès que es va desplegar a les banlieues de París i Lille, i després, al barri barceloní de Ciutat Meridiana, des de la tardor passada. En aquesta prova pilot, es va demostrar que el 45% de les llars de Ciutat Meridiana tenen problemes energètics o d’aigua perquè –sense saber-ho o necessitar-ho- tenien serveis que engreixaven la factura entre 20 i 40 euros.

Reunió històrica de la CONFAVC a Tarragona

És el segon cop en la història del moviment veïnal català que Tarragona acull una assemblea de la CONFAVC. Amb el lema ’Som barris, fem comunitat’, a més de Tarragona, 14 federacions i 35 associacions de veïns -de procedències com l’Àrea Metropolitana, el Baix Llobregat, Sabadell, Lleida, Manresa o Tortosa- han demanat una reforma de l’atenció primària amb peticions com les dels barris de Ponent de Tarragona de tenir un servei d’assistència primària les 24 hores del dia. L’assemblea veïnal també ha debatut, entre altres coses, sobre la necessitat de desplegar la llei catalana de finançament del transport públic al país i ha presentat als veïns eines per defensar els seus drets en la defensa dels serveis públics.

L’amfitrió de la trobada, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco, ha destacat la importància “de poder intercanviar entre diverses entitats del territori aquells problemes comuns”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: