Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona es l'única capital que no disposa de mapa acústic

Així ho defensa el síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, que insta a prioritzar “el descans dels veïns”

El síndic de greuges, Rafael Ribó, el passat mes de febrer, amb representants de la plataforma Farts de Soroll El síndic de greuges, Rafael Ribó, el passat mes de febrer, amb representants de la plataforma Farts de Soroll ARXIU/ CEDIDA
Veïnatge Agnès Llorens
Divendres, 17 Març 2017 08:05

“Tarragona és l'única capital que a hores d'ara encara no disposa de cap mapa acústic.” Així de contundent es mostra el síndic de greuges, Rafael Ribó, que recorda que l'organisme que representa ha rebut fins a dues col·leccions de signatures de ciutadans tarragonins demanant que es reguli el soroll als espais públics de la ciutat. “Vam rebre el primer dels documents a finals de 2016 i, des d'aleshores, estem analitzant la situació i demanant que es posi remei a la convivència entre el lleure i el descans veïnal”, destaca, i matisa que aquest organisme reclama el mapa acústic des de finals del 2016 i assegura que capta “bona disponibilitat” per part del consistori municipal tarragoní. “Estem treballant en el tema i hem demanat una sèrie de dades, com ara el nombre d'actes que es duen a terme en espais públics o nivells d'emissió de soroll per tal d'avaluar quina és la situació”, apunta Ribó, que reitera que, per al Síndic de Greuges, és “vital poder garantir que el descans dels veïns estigui assegurat”.

Aquest organisme ja ha adreçat les seves recomanacions –recollides en l'informe El dret a la convivència, que Ribó va presentar ahir dijous a la ciutat– i el seu màxim responsable destaca que “el lleure i l'oci han de permetre que els ciutadans puguin descansar”. Respecte a les activitats tradicionals de caire festiu que molt sovint es duen a terme a la ciutat, el síndic destaca que la normativa permet organitzar “fins a 12 actes festius singulars a l'any, que no han de ser confosos amb festivitats que s'allarguin durant dies”.

La visita del síndic de greuges i la presentació de seu darrer informe arriben setmanes després que la plataforma tarragonina Farts de Soroll fes arribar al síndic un total de 1.180 signatures per protestar contra l'excés de soroll al carrer.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: